Ovnsbakt brosme

Ovnsbakt brosme

Ovnsbakt brosme
med rødbeter, vårløk, tomatconfit, sauce arabica og skorsonnerotchips

Til to porsjoner:
400 gram brosmefilet
400 gram rødbeter
1 vårløk
1 pk demerarasukker
1 fl akasiehonning
1 pose espressobønner
1 pk smør
1 fl kyllingkraft
100 gram skorsonnerot
6 cherrytomater
1 pt timian
2 stk hvitløk
1 fl balsamico
1 fl olivenolje
Laubærblad
Maldonsalt
pepper

- Legg 200 gram brosmefilet på et brett. Ha over en spiseskje med hvitløk, persilleolje, salt og pepper.
- Stek den i ovnen på 200 grader varmluft i ca 12 min.
- Skrell rødbeter og kutt dem i terninger på ca 0.5 x 0.5 cm.
- Kutt vårløk i skiver.
- Stek rødbeter og vårløk i panne med matolje. Krydre med salt og pepper.

Tomatconfit:
Regn tre tomater per porsjon

- Legg cherrytomater i en liten kasserolle, dekk 1/3 opp med balsamicoeddik, ha oppi hvitløk i skiver, hel sort pepper, laubærblad og timian.
- Fyll opp med olivenolje til det dekker.
- Sett kasserollen i ovnen i ca 30 min på 85 grader.

Sauce arabica:
- Ha 100 gram demerarasukker i en kasserolle med 20 espressobønner, smelt det til karamell.
- Spe inn 100 gram akasiehonning og 4 dl kyllingkraft.
- Kjøl av og sil.
Monter med smør rett før servering, bruk ca 200 g smør per dl base.

Skorsonnerrotchips:
- Vask en skorsonnerot, skrell den og kutt den i løvtynne skiver.
- Friter til de er gyllenbrune.
- Salt dem med litt maldonsalt.

Velbekomme!



Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Annonse ↓

Annonse