Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Danset seg til London

Sørlandsk ballerina


Ole G. Sørensen
Skrevet av: Ole G. Sørensen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 17.09.2015. Sist endret: 17.09.2015 15:16:29


Som eneste norske deltar Ingvild Homdal Hansen (16) denne uken i en stor internasjonal ballettkonkurranse i London.


LONDON: - Det er helt fantastisk at jeg er her, det har nesten ikke gått opp for meg ennå, sier Homdal Hansen på telefon fra London. Siden torsdag 10.september har hun bodd og trent sammen med ballettdansere fra hele verden som skal delta «The Genee International Ballet Competition» som arrangeres av Royal Academy of Dance i London.

Så vidt hun og hennes lærer Sharron Roberts kjenner til har ingen andre nordmenn deltatt i konkurransen før. For å kvalifisere seg måtte hun ta eksamen «Advanced 2» og få toppkarakter.

- Det er enormt stort og det er ingen andre i Norge vi vet om som har fått toppkarakter på den eksamen, sier Sharron Roberts fra Sharrons dansestudio.

20150917_091957_n.jpg
- I fjor var det litt over 300 som klarte det i hele verden, det sier litt om hvilket nivå vi snakker om, legger hun til.

Nå er hun altså i London der selve konkurransen startet med semifinaler onsdag og torsdag, før finalene begynner lørdag, om hun skulle klare å komme seg dit.


Beinhard jobbing

16-åringen fra Odderhei går til daglig på allmennfag ved Kristiansand Katedralskole Gimle. Hver dag etter skolen setter hun kursen mot dansestudioet i byen og blir der til langt utpå kvelden.

- Det er tøying, litt styrketrening, oppvarming og øving. Men jeg gjør også lekser der, hvis ikke hadde det jo ikke gått, sier hun og ler.

- Hva synes familien og venner om den livsstilen?

- De støtter meg veldig. Jeg har mange gode venner i balletten som jeg ser hver dag, og de andre vennene mine forstår hvorfor jeg ikke kan være med på så mye.

Hun begynte med ballett da hun var fem og har de siste årene øvd mer og mer. Drømmen er å kunne drive med ballett på heltid.

- Da må jeg først komme inn på en profesjonell ballettskole, så det blir å søke og gå på audition til våren. Jeg må ut av landet, til for eksempel England eller Tyskland, sier hun.


Lærerikt

Homdal Hansen har ikke satt seg noen konkrete mål før konkurransen, men har fokus på å lære mest mulig under oppholdet i London.

- Det er utrolig mange flinke her så jeg har ikke satt som mål å nå finalen, men skal plukke med meg så mye som mulig fra de flinke lærerne vi har her. Så får vi se hvordan det går, sier hun.

Hun er innlosjert sammen med ei jente fra USA og har allerede blitt godt kjent med dansere fra både Kypros og Hong Kong. Det er med andre ord ikke bare beinhard konkurranse mellom de om lag 80 deltakerne.

- Jeg var veldig spent på hvordan det ville bli før jeg dro, men de jeg har møtt har vært utrolig greie. Folk hjelper hverandre og er hyggelige.

Hun var alene i London frem til onsdag, men da kom både familien og hennes lærer Sharron Roberts over for å støtte henne.

- Det har vært spennende og lærerikt å være her alene men det blir fint å få støtte fra dem under konkurransen.- Et stort talent


Sharron Roberts fra Sharrons dansestudio er mektig imponert over det hennes elev Ingvild Homedal Hansen har fått til.

- Det er en veldig flott mulighet for henne og en utrolig prestasjon, sier Roberts som beskriver henne som et spesielt talent.

- Hun har den rette fysikken til å mestre ballett og har talent, men hun jobber også beinhardt og er utrolig dedikert. Hun har også det lille ekstra som gjør at man rett og slett bare må se på henne når hun står på en scene.

Roberts forteller at det er mange som tilbringer like mye tid som Homedal Hansen i dansestudioet hennes og det imponerer henne hvordan de klarer å kombinere det med skolegang.

- Vi har en leksekrok her og de fleste av de som er her veldig mye er også flinke på skolen. De har en ekstrem selvdisiplin og struktur.

Roberts erkjenner at neste steg for ballettalentet er å komme seg ut i verden på en profesjonell ballettskole.

- Det å være med på denne konkurransen er en fin anledning til vise seg frem for danselærere fra ulike skoler.

- Hvor vanskelig er det å lykkes som profesjonell ballettdanser?

- Det er beinhardt, man må ha en utrolig ståpåvilje og i tillegg ha den fysikken de kompaniene er ute etter. Det er ganske brutalt, men Ingvild er utrolig sikker på hva hun vil.

Hun forteller at hun har flere tidligere elever som har gått videre til å utdanne seg innen dans, noen av dem har kommet tilbake og jobber nå på dansestudioet hennes.

- Men det er innen andre danseformer. Ingvild kan bli den første på dette nivået innen klassisk ballett, sier Roberts som gleder seg stort til å følge sin elev i konkurransen denne uka.

- Vi er nok flere som har litt sommerfugler i magen nå. Jeg er uansett utrolig stolt av henne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse