Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Applauderer fotball for flyktninger


Mai Linn Tronstad
Skrevet av: Mai Linn Tronstad
Foto: Mai Linn Tronstad
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 06.01.2016. Sist endret: 06.01.2016 14:38:08


Donn starter faste fotballtreninger for asylsøkere, og oppfordrer flere idrettslag til å gjøre det samme. Tiltaket blir godt tatt imot.KRISTIANSAND: - Fotballklubben Donn føler et ansvar for å gjøre noe for asylsøkerne, sier Tore Tønnesen, leder for klubbens ungdomsavdeling.
Så fort været tillater det, skal Donn organisere fotballtreninger for flyktninger på banen på Kongsgård. Etter treningen vil det bli sosialt samvær i klubbhuset. De begynner med én trening i uka, for så å kartlegge behovet.
- Vi har luftet idéen for asylsøkere ved mottak og Velkomstsenteret i byen, og responsen er veldig bra. De vil bare begynne, og vi er klare til å hoppe i det, men så kom den forbaska snøen, sier Tønnesen, som skal lede treningene.


Etterspurt

- Vi har fått masse utstyr, men vi er avhengige av å få samarbeidspartnere til å hjelpe med treninger og sosialt samvær etterpå. Kanskje noen vil steke vafler eller hjelpe med norskopplæring, spør Tønnesen.
Torsdager har også Velkomstsenteret i byen åpent for flyktninger. En av initiativtakerne; Odd Bjarne Ellefsen, som er internasjonal prest i Den norske kirke i Kristiansand, tror ikke det kan bli for mange tilbud for asylsøkerne.
- Tvert imot, vi støtter helhjertet opp om dette. Jeg skulle ønske enda flere klubber ville stå med åpne armer og si «vi ønsker å bli kjent med dere», sier Ellefsen.
Han mener den fysiske aktiviteten er viktig i seg selv, men at den også vil hjelpe med både språkopplæring og integrering.
- Flyktninger som deltar i slike sammenhenger blir integrert. Mange av dem kommer fra land der det sosiale livet leves på gata. Av klimatiske årsaker er nordmenn mer innendørs, og det sosiale foregår gjennom aktiviteter som fotball, sier presten.


Samfunnsansvar
Leif Emanuelsen, rådgiver for helsefremming og innovasjon i Kristiansand kommune, mener Donns fotballtilbud for flyktninger viser at idretten tar samfunnsansvar.
- Vi håper at flere klubber henger seg på, slik at det i de forskjellige bydelene blir naturlige tilbud for de som bosettes der. Det er flott at noen går foran og viser vei, sier Emanuelsen.
Enkelte andre klubber har allerede vært på banen. Emanuelsen forteller at blant annet Kristiansand Baseballklubb og Christiansand Klatreklubb er klare med opplegg som flyktninger og asylsøkere kan melde seg på.
- Mange yngre asylsøkere trenger faste aktiviteter som gjør at man får brukt kroppen, sier rådgiveren.
Tønnesen forteller at for å spille organisert fotball i Norge, må man ha oppholdstillatelse, godkjennelse fra fotballforbundet i hjemlandet samt kopi av passet.
- Vi kan derfor ikke love dem plass på a-laget til Donn. Men kanskje vi kan arrangere turnering for å kåre det beste asylmottaket på Agder, sier han. 

20160106_143712_hesd.jpg

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse