Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Overlegne pirater på Sørlandet


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 14.12.2016. Sist endret: 14.12.2016 15:26:53


Basketballaget Kristiansand Pirates har i år fire av åtte lag i den øverste divisjonen på Sørlandet, og de kan ikke huske sist de tapte en kamp i serien. Nå per de snart å skyte trepoengere i den øverste divisjonen igjen.


KRISTIANSAND: - Vi vil tilbake til BLNO (Basketball Ligaen Norge). Regionen trenger et lag i den øverstedivisjonen,siertrenerenfor førstelaget til Kristiansand Pirates, Anthony Collins.

MANGEL PÅ KONKURRANSE

Pirates har siden de rykket ned fra eliteserien i 2010/11-sesongen vært totalt overlegne på Sørlandet. Denne sesongen er intet unntak.

- På det meste har vi vunnet med 99 poeng i en kamp. Vi har ikke tapt i divisjonen på mange år, kan Collins fortelle.
Han mener basketinteressen finnes på Sørlandet, men at det er få som velger å spille aktivt.
- Vi jobber aktivt med å rekruttere nye spillere. De jobber også bra i Grimstad og Arendal for å øke interessen for basketen. Men hvis vi skal ha god matching drar vi gjerne over til Danmark eller Sverige hvor nivået er høyere.

TRENER FOR KRISTIANSAND PIRATES 1: Anthony Collins, håper på spill i den øverste divisjonen med Pirates for å kunne få testet seg mot bedre motstand. Foto: Erlend Iversen Skarshol

IMPORT-SPILLERE OG REISEKOSTNADER

I april er det sluttspill for midt-, nord-, vest-, øst- og sør- regionene. Her kan i teorien de som havner på første og andre plass rykke opp til BLNO. Styreleder i Kristiansand Pirates, Simon Quinteros, forteller at det ikke er så enkelt.

- Man må ha en god økonomi hvis man skal kunne spille i den øverste divisjonen. Sist gang vi rykket ned fra BLNO var mye av grunnen at vi hadde dårlig økonomi. Mange av de beste lagene har gjerne noen spillere de har importert fra utlandet også. Og hvis man skal hevde seg må man gjerne hente forsterkninger utenfra, og det
koster mye, sier Quinteros.

- Det er veldig vanskelig å skaffe sponsorer ettersom man ikke driver med fotball eller håndball. Start og Vipers spiser det meste av kaka der, mener han.

Quinteros håper derimot at rekrutteringsarbeidet de jobber med skal kunne bære frukter i fremtiden.

- Vi jobber mye med rekruttering av unge spillere. I U12-kullet har vi mellom 30 og 40 spillere. Det er utrolig viktig for fremtiden. Vi vet at hvis man starter å spille som ung er det større sjanse for å fortsette også, meddeler Quinteros som kan fortelle at klubben består av rundt 120 medlemmer.

- Når tror du dere vil kunne være et stabilt lag i den øverste serien?

- Innen 5-6 år må vi etablere oss der, og da gjerne uten importerte spillere. Da vil vi ha egenproduserte spillere. For at de ikke skal forsvinne til bedre klubber så må vi kunne tilby konkurranse på det øverste nivået.

- ØKENDE INTERESSE

Leder i Norges Basketballforbund region sør, Christer Johannesen, mener det absolutt er grunnlag for et lag i toppserien fra Sørlandet.

- Vi ser at det er økende interesse for basketball og medlemstallene stiger hos de aller fleste klubbene her i sør, særlig blant de yngre. Man har gode og motiverte trenere i alle kullene, og fasilitetene er der med gode haller.

- Hva tenker du om den manglende motstanden for Pirates på Sørlandet?

- Det har blitt fremstilt et forslag om å kunne være med i øst- regionen, men det ble avslått. Så lenge man ikke er med i BLNO må man da arrangere treningskamper mot lag fra andre regioner for å få matching på det nivået man er på, sier Johannesen.

Foto: Erlend Iversen Skarsholt


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse