Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Merket for livet


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Foto: Foto: Birgitte Klækken
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 25.01.2017. Sist endret: 25.01.2017 14:49:33


Even Sand (25) er en av landets mest prisvinnende tatovører. Nylig kom han hjem til studioet i Kristiansand med hedersbevisninger fra både Romania og Kroatia i bagasjen.


KVADRATUREN:  Jeg vet ikke helt hva han gjør bak der, men jeg stoler på ham. Han vet hva jeg liker!
Tor Arne Eriksson sitter med bar overkropp i Even Sands studio K-Town Tattoo. Omtrent midt på ryggen hans er Sand i full gang med tatoveringsmaskinen. Eriksson har nærmest gitt ham frie tøyler. Siden i fjor sommer har lyngdølen tilbrakt minst 50 timer i studioet. Målet er å dekke skuldrene, ryggen og magen med tatoveringer innen sommeren. De er godt i gang.
Jeg hadde fire tatoveringer da jeg møtte Even, forteller Tor Arne.
Ja, det har tatt litt av etter at du møtte meg, konstaterer tatoveringsartisten og flirer.
Arbeidet foregår på frihånd. Kun hvis han skal tatovere portretter, trenger han et bilde som han lager en stensil av. For eksempel da han tatoverte et portrett av skuespilleren Audrey Hepburn på Tor Arnes høyre arm for en tid tilbake.

Tor Arne Eriksson og Even Sand

SYDDE MED MOREN

Even Sand har alltid vært kreativ og likt å tegne. Når gamle klassekompiser får høre at han jobber som tatovør begynner de bare å le.
De husker meg som han som alltid satt og tegnet i klasserommet og ikke fulgte med. Jeg var ikke noe god på skolen, sier 25-åringen.
Han husker godt at han satt sammen med moren og sydde patchwork-tepper som femåring.
Mamma er veldig kreativ. Hun tegner og maler. Jeg tror jeg har det fra henne, sier Even som er oppvokst i Danmark, men født i Drammen.
Etter å ha pendlet mellom Bergen og København i flere år flyttet han til Sørlandet i fjor sommer for å komme nærmere Danmark. I Kristiansand har han både besteforeldre og kusiner og fettere. I studioet tar han imot kunder fra fjern og nær. Det vil si, når han ikke reiser utenlands for å jobbe eller konkurrere. De siste månedene har han vært både i Romania, Kroatia og Thailand. Til sammen fikk han med seks priser hjem.


 MANGE TATOVERINGER: Even Sand anslår at han har tilbrakt rundt 150 timer i tatoveringsstolen. Cirka 40 prosent av kroppen er dekket av tatoveringer.

HAR 34 PRISER

Nå henger de på veggene i studioet sammen med de andre hedersbevisene. Til sammen 34 i tallet. Det gjør han til en av landets mestvinnende tatoveringsartister.
Jeg husker godt den aller første jeg fikk. Det var i Fredrikshavn og jeg fikk førsteplass for en cover-up. Å vinne den var stort, minnes han.
For utenforstående betyr cover-up å dekke over en gammel tatovering.
Nå er drømmen å ta 1.plassen i ”Best of Show”. På Kristiansand Tattoo Convention i fjor fikk han 3.plassen. Han skal selvsagt delta i år også.
Sammen med en annen nordmann, en kvinne, er han med i Supply-Division Proteam. Teamet består av prisvinnende artister fra hele Europa. Stort sett alle reisene og konkurransene hans blir sponset av Supply Division som er en leverandør av tatoveringsutstyr.
Miljøet er veldig internasjonalt og jeg digger det fine fellesskapet. Vi er stadig vekk gjesteartister hos hverandre. Jeg elsker å ha andre artister på besøk som jeg kan lære av. Du blir aldri utlært i denne bransjen, sier han.


Armene

DRØMMER OM TOKYO

Even Sand har bodd og arbeidet i rundt 20 land, blant annet Mexico, Nederland, Sveits, London og Tyskland.
Nå drømmer jeg om å være gjesteartist i Tokyo. Det hadde vært gøy å se litt mer av de asiatiske landene, sier han.
Til sommeren skal han delta på en konkurranse i Helsingborg. Planen er at Tor Arne skal være med dit og at de skal tatovere magen hans der. Målet er selvsagt å få med seg en eller flere priser hjem. Hva som skal tatoveres vet de ikke ennå.
 Jeg vet akkurat hva Tor Arne vil ha. Jeg kan vise ham et bilde, så vet jeg at han liker det. Meksikansinspirerte motiver som damer og pistoler er populært, sier Even Sand.
Haha! svarer Tor Arne Eriksson. 


Even Sand





Dekker over arr etter superslanking

Tor Arne Eriksson har slanket seg over hundre kilo ni ganger. På det meste veide jojo-slankeren 205 kilo.
Jeg har Guinness rekord i slanking etter å ha gått ned 101 kilo på seks måneder. Jeg er dermed den i verden som har gått ned mest på kortest tid, forteller Tor Arne Eriksson.
Han har blant annet blitt fulgt tett av Se og Hør og VG i flere år. I førstnevnte publikasjon ble han kjent under navnet ”Superslankeren”.
All jo-jo slankingen har gitt mange strekkmerker overalt på kroppen. Det er disse Tor Arne Eriksson nå vil skjule med tatoveringer. Han har også fjernet 1,5 kilo med hud fra hver overarm. Også dette har laget arr.
 Jeg har aldri møtt en tatovør som er så dyktig som Even Sand til å skjule arr. Han er den eneste som har fått det til fint, sier Tor Arne Eriksson som drømmer om å ta en tur på stranda uten å ha skjemmede arr over hele kroppen.
Selv legen min synes det var fint med disse tatoveringene. Alt det Even har dekket har plaget meg lenge, så det var fint å få skjult det, legger han til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse