Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Stem på din flaggbærer


Skrevet av: Arne Lunde
Foto: Arne Lunde
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 02.02.2017. Sist endret: 16.02.2017 15:20:00


Vet du om noen som har gjort en ekstra innsats for andre? Noen som er en god ambassadør for byen? Nå kan du bestemme hvem som skal bære byflagget fremst i 17.mai-toget.


Kvadraturen:  Det er en ære å få bære byflagget foran i borgertoget på nasjonaldagen og i år tenkte 17. mai-komiteen det kunne være gøy å få Kristiansands befolkning med på å stemme frem en verdig flaggbærer. Derfor utfordrer vi leserne av Kristiansand Avis til å bli med på en avstemming, forteller Vidar Lynnæs og Lisan Gjendem, henholdsvis leder og sekretær i komiteen.
Tradisjonelt har det vært komiteen som har funnet frem til kandidater, men nå vil de altså lytte til folkets røst.
- I bunn ligger et ønske om å skape engasjement for dagen som jo er en av våre virkelig store festdager, påpeker Lynnæs og legger til at komiteen ønsker mange forslag til kandidater fra ulike miljøer i byen.
- Hva skal til for å være en verdig flaggbærer?
- I utgangspunktet ønsker vi en som er representativ for byen, og som har gjort en innsats på ett eller annet felt, det er et vidt spenn av kriterier. De senere år har komiteen fokusert på kjente folk fra forskjellige kulturmiljøer i byen, fra idrettsmiljøet, og i 2016 var det en frivillig i Blå Kors som fikk æren av å bære flagget, forteller Lynnæs.
Tradisjonen med å bære byflagget først i borgertoget er ingen eldgammel tradisjon:
- Jeg antar det ble innført i forbindelse med byens 350-års jubileum i 1991, opplyser Harald Sødal på telefon, mangeårig medlem i bystyret og tidligere varaordfører, dessuten med flere år som medlem i 17. mai-komiteen.
I år, som i fjor, vil skoletog og borgertog samles i Tresse før avmarsj, komiteen tar ikke sjansen på at Torvet blir klart til nasjonaldagen.


Vidar Lynnæs, henholdsvis sekretær og leder i 17de mai komiteen, viser frem byflagget som skal bæres fremst i borgertoget på nasjonaldagen. Men av hvem?  Det er det avisens lesere som skal få være med å bestemme


Slik foreslår du kandidater

Kjenner du en lokal ildsjel eller en annen person du mener passer til å bære byflagget i 17.mai-toget, vil vi gjerne ha ditt forslag. 
Forslag sendes til tips@kristiansandavis.no eller som melding på Kristiansand Avis facebookside. Skriv en kort begrunnelse. 

Frist for å sende inn forslag er 19. februar.
FAKTA

Byflagget

► Grunnlaget for dagens byflagg er to tegninger fra 1800-tallet hvor symbolene fra byvåpenet, løve med hellebard og et tre, er plassert i Dannebrog.

► Flagget ble til etter initiativ av Vest-Agder Fylkesmuseum i 1987 og er heist når museet er åpent og ved visse andre anledninger. Blant annet i borgertoget 17. mai.

► De siste fem årene har følgende personer båret byflagget i 17.mai-toget:

► 2016: Cato Wiig, Blå Kors
► 2015: Harald Stensland, filmskaper
► 2014: Stein Roger Sordal, artist
► 2013: Kristine Lunde Borgersen, idrett
► 2012: Trond Henry Blattmann, leder Støttegruppen for 22. juli
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse