Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Endelig snø


Skrevet av: Arne Lunde
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 15.02.2017. Sist endret: 15.02.2017 15:23:32


Da snøen omsider dalte ned over byen var ikke ildsjelene i Oddersjaa sene om å hive seg rundt og arrangere barneskirenn. Det ble suksess.


KONGSGÅRD: - Vi har slitt litt de siste vintrene på grunn av lite snø, så dette var svært velkomment. Vi vil jo gjerne rekruttere unge til langrennsporten og til klub- ben vår, forteller Magne Dølemo i Oddersjaa.

GA ALT: De sparte ikke på kruttet, disse fire som hadde tatt turen fra Flekkerøy for å delta i skikarusellen. Fra venstre: Ulrik Oppebøen (8), Elias Martinsen (8), Linus Nilsen (8) og Josefine Nilsen (5).

Lørdag kunne han, sammen med stolte foreldre, glede seg over synet av 65 barn fra seks til 12 år i løypa på rulleskibanen på Kongsgårdjordene som for anledningen kledd i hvitt for første gang i år. De yngste gikk én runde, mens de eldste gikk to. Martine Nilsen, 12 år, fra Flekkerøy, var blant de eldste og gikk derfor to runder.

- Litt kjedelig for jeg datt litt mye når jeg kom borti løssnøen, forteller Martine som har skøyteteknik- ken inne. Lite
snø denne sesongen gir henne noen utfordringer.

- Jeg går mye på rulleski ute på øya, der har vi en parkeringsplass hvor vi kan trene. Ellers så har jeg vært på Bortelid noen ganger hvor det var brukbare forhold. Og neste søndag skal jeg gå løp i Holmenkollen, men det er bare tre kil- ometer, altså, forteller hun. Det er lite i forhold til Skarverennet som hun gikk i fjor, som er på 25 kilometer. Hun har tydeligvis formen inne, Martine, kleine vintre til tross.

◄ PÅ STARTSTREKEN: Martin Øverøyen Balchen (5) hadde vært to ganger på ski på Sandrip før karuselløpet og var full av pågangsmot før start. Pappa Frode Øverøyen Balchen er støtteapparat.

- De som går på rulleski har et veldig for- trinn med hensyn til balanse og teknikk, det har vi sett i dag, sier Magne Dølemo. Han håper Oddersjaa skal klare å få gjen- nomført alle fire renn i Telenorkarusellen, men han ser det kan bli utfordrende.

- Siden det er skolens vinterferie i uke åtte blir det en ukes forskyvning, så det er ei stund til vi kan få gjennomført de siste, det spørs om det holder med snøen vi har fått til nå, sier han.

Andre løp i karusellen gikk tirsdag denne uka.

Rundt og rundt: Kongsgårdjordene viste seg fra sin beste side sist lørdag der løypemannskapene fra Oddersjaa hadde fått til morsomme sløyfer.

Valgfritt: Med eller uten staver, det velger man selv i karusellen.

Langrennsentusiast: Martine Nilsen (12) er fra Flekkerøya som ikke er kjent som ei snøhole akkurat, dermed blir det mye trening på rulleski.

Trengsel: Tett i tett på startstreken.

Innsats: Her kommer vi på ski!

Support: Oppmuntrende tilrop fra ivrige foreldre er gull verdt for unge skiløpere.
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse