Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Satte til livs 14.738 burgere

NY «SPIS FOR 100»-REKORD:


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 16.02.2017. Sist endret: 16.02.2017 08:45:42


Restaurant Hos Naboen solgte én burger hvert 45. sekund i åpningstiden. Til sammen solgte de sju restaurantene som tilbød gjestene burger totalt 14.738 burgere under "spis for 100"!


KVADRATUREN: - Vi solgte 5052 viltburgere på en uke. Det er en helt fantastisk rekord, sier eier og daglig leder av spisestedet midt i Markens, Leiv Rune «Leffa» Sangesland , fornøyd.
Gjennom hele uka hadde de fire kokker i aksjon. To som stekte og braste på kjøkkenet og to som tok seg av tilbehøret i etasjen under. Til opplysning er kjøkkenet på cirka sju kvadratmeter.
- Vi var helt på maks kapasitet av hva vi klarer. Vi kunne greid 300 til, men da hadde det vært stopp. I åpningstiden solgte vi én burger hvert 45 sekund, fortsetter Sangesland.
For åttende gang satte «Spis for 100» ny rekord. I år ble det til sammen solgt 80 896 «Spis for 100» retter fra de 54 restaurantene som var med. Sju av disse tilbød burgere til gjestene. I tillegg til Hos Naboen fikk gjestene burger hos Tollboden, Harveys, Frk. Larsen, Snadderkiosken, Restaurant Skrubbsulten og All Inn. En ringerunde foretatt av Kristiansand Avis avslører at disse sju stedene til sammen 13.000 burgere til sultne gjester. 


HELT VILT: Kjøkkensjef ved Hos Naboen, Cristian Pallade, sto pal på kjøkkenet og stekte burgere sist uke. – Da jeg la meg søndag kveld så jeg bare viltburgere foran meg inni hodet, sier han og ler.

SPISTE UTENDØRS

Med 5052 burgere omsatte Hos Naboen burgere for litt over en halv million kroner.
- Sitter dere igjen med noen fortjeneste eller går det meste bort i økt bemanning?
- Ja, vi tjener på det siden vi har et så høyt volum, men ikke mye for vi bruker også ekstra personale, sier Leiv Rune «Leffa» Sangesland.
Snadderkiosken solgte 2180 burgere i løpet av uka. Det synes daglig leder Sissel Pettersen er veldig bra, det dårlige været tatt i betraktning.
- Vi solgte 300 burgere mindre enn i fjor, men når du tenker på at vi kun har uteservering, er det kjempebra. Det var jo bikkjekaldt både tirsdag, onsdag og torsdag, sier Pettersen. På menyen hadde de ventepølse, burger og brus for hundre kroner per rett. 

TROSSET KULDA: Sissel Pettersen, daglig leder ved Snadderkiosken, solgte 2180 burgere til sultne besøkende. Det synes hun er bra når man tenker på forrige ukes kulde.


MED FOR FØRSTE GANG

Restaurant Skrubbsulten på Tinnheia Torv var med på «Spis for 100» for aller første gang i år. De solgte til sammen 700 burgere. Det er de godt fornøyd med.
- Vi ligger tross alt på Tinnheia og ikke midt i byen, men folk fant veien til oss likevel. Å være med på dette var kjempegøy, sier Brynhild Johnsen som driver stedet sammen med mannen Frank Nystad.
Henning Ross Vestavik, prosjektleder for «Spis for 100» er selvsagt strålende fornøyd med ny rekord for åttende året på rad.
- Vi så utfordringen med været i starten, og tenkte at det kanskje ikke gikk rekordmessig. Nå er vi bare kjempefornøyd med at så mange gikk ut for å spise. Det er tydelig at dette har blitt en tradisjon som kristiansandere setter pris på og ser fram til, sier Henning Ross Vestavik.
- Når bikker dere 100.000 retter, tror du?
- Målet er jo selvsagt å komme dit en gang, men det viktigste er å få masse folk ut på byens spisesteder. Vi er allerede i gang med å planlegge neste års festival, sier matgeneralen. 

FAKTA


Så mange burgere ble solgt:

Hos Naboen: 5052
Harveys: 2351
Tollboden: 2150
Frk. Larsen: 1500
Snadderkiosken: 2180
Restaurant Skrubbsulten: 700
All Inn: 805
Les også: Solgte over 70.000 retterDel på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse