Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Taxi-rabatt for pensjonister


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 16.02.2017. Sist endret: 16.02.2017 08:53:15


Fra mandag 20. februar vil alle pensjonister over 62 år få 20 prosent rabatt når de reiser med Taxi Sør. Det setter Torgny Aanensen i Vest-Agder Pensjonistforbund stor pris på.


Kartheia: - Nå må dere passe på at pensjonistene kan betale med kontanter da! Jeg og mange med meg tilhører en generasjon som er født uten apper, sier Torgny Aanensen og smiler.
Svaret fra Janne Ring Andersen og Morten Drøsdal i Taxi Sør er av det beroligende slaget:
- Hos oss kan kundene betale både med kort og kontanter og det har vi tenkt å fortsette med, sier de.

LEDIG KAPASITET

For en tid tilbake kontaktet Aanensen byens taxiselskaper for å høre om de kunne gi rabatter til eldre. Han så alle taxiene som sto stille på dagtid og tenkte dette kunne være vinn-vinn for både taxiselskap og de eldre. Svaret fra Taxi Sør var av det positive slaget. Dette hadde de lyst til å være med på.
Nå er avtalen at alle pensjonister over 62 år får 20 prosent rabatt på hverdager mellom klokka 10.00 og 14.00 og 17.00-22.00 samt lørdag og søndag mellom 05.00 og 20.00. Unntaket er 17. mai, juleaften og nyttårsaften. Disse dagene er det ingen rabatt.
- Vi synes forslaget fra Vest-Agder Pensjonistforbund var godt og ville være med på det. I disse periodene har vi mindre kjøring og ledig kapasitet så det passer bra, sier fungerende daglig leder Janne Ring Andersen.

STADIG FLERE ELDRE

Kundesenteransvarlig Morten Drøsdal sier antall oppdrag for taxiene varierer fra uke til uke.
- Det er ganske væravhengig. Sist uke hadde vi mye kjøring på grunn av ruskeværet, men generelt er det rolig på dagtid. Nå håper vi tilbudet vårt blir godt mottatt, sier han.
Taxi Sør har til sammen 120 biler, hvorav 75 i Kristiansand. De kjører også i Søgne, Songdalen og Lillesand. Tilbudet vil gjelde alle disse stedene.
Torgny Aanensen er svært glad for at Taxi Sør laget et tilbud og tenker det vil komme mange pensjonister til gode.
- I dag blir det stadig flere eldre. Mange av dem er ensomme og ønsker å komme seg ut. Da er det fint å bli hentet ved døra. Nå som det blir billigere vil kanskje flere benytte seg av muligheten, sier han.

PRØVES I ETT ÅR

Ifølge Aanensen er de eldre han har snakket med om dette, positivt innstilt til tilbudet.
- Alt som kan gjøres for eldre hjelper også i helse-sektoren. Det blir mindre å gjøre for hjemmehjelpen. Å komme seg ut og engasjere seg hjelper på helsa, påpeker han.
Tilbudet vil være i gang fra vinterferieuka, altså mandag 20. februar. I første omgang skal ordningen prøves ut i ett år. Kristiansand Avis prøvde å få tak i Agder Taxi for en kommentar til saken i går, men lyktes ikke med dette.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse