Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Fikk møte helten

Fersk bryteklubb i Kristiansand:Foto: AV: Fredrik Fjellvang
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 16.02.2017. Sist endret: 16.02.2017 09:11:44


Stig Andre Berge skapte store overskrifter da han tok bronse i bryting under OL. Forventningene var store da han besøkte unge brytere i Gimlehallen.


Gimlehallen: - Det var utrolig gøy at brytemesteren kom og trente oss, sier Wiktor Swanlund (5).
Swanlund har nettopp vært på trening med Stig Andre Berge, Norges beste bryter, som besøkte Gimlehallen og Kristiansand Bryteklubb forrige uke. Amalie Thoresen (8) er enig med Svanlund.
- Det var kjempegøy. Det var en av de beste dagene jeg har hatt. Jeg fikk møte ham både på skolen og på trening, og fikk i tillegg autograf og selfie med ham, sier Amalie. Lillebror Jonas Thoresen (5) var mest opptatt av brytingen.
- Bryting er bare det gøyeste jeg vet, sier han. 

SIGNERT: Lilly Svanlund får autograf av den store helten sin.

Vil bygge opp interessen

Berge forteller at han stiller opp i håp om å skape mer interesse for sporten.
- Jeg er her for å være med bygge opp interessen i Norge. Vi har fått en boost etter OL, men vi er fremdeles nødt til å gjøre en jobb. Folk løper ikke ned dørene til brytelokalene. Det er ikke alle som vet at det er bryteklubber rundt omkring i byene en gang. Her i Kristiansand er det kun litt over ett år siden det ble startet, derfor er det viktig at folk får vite om det, sier Berge.
Berge gikk fra å være en «ukjent» norsk OL-deltaker i Rio de Janeiro sist sommer, til å stjele medienes overskrifter da han sikret en av fire norske medaljer under lekene. Til barna i Gimlehallen var hans beste tips å ha det gøy.
- Jeg har hatt det morsomt selv i alle år. Jeg har trent to ganger om dagen i 17 år nå, og har det alltid like gøy på trening. Selvfølgelig er det dager som er tyngre enn andre, men jeg går alltid på trening med en innstilling om at det skal være gøy. Hvis ikke hadde jeg aldri holdt på med dette, sier Berge. 

Mot slutten av treningen fikk barna også prøve seg i ringen.

Potensialet ligger her

Berges dag i Kristiansand startet med et skolebesøk på Kringsjå skole, før han var med på to treninger med bryteklubben i Gimlehallen. Han tror Kristiansand har et uforløst potensiale når det kommer til bryting.
- Jeg tror absolutt at potensialet ligger her. Jeg så det blant annet på skolebesøket mitt i dag alle hadde lyst til å prøve bryting. Men det var likevel svært få som visste at det var en bryteklubb i byen, sier Berge. 

OPP-NED: Jonas Thoresen står på hodet og Berge hjelper med å holde balansen.

- Betyr mye

Bernt Thoresen, som sammen med Andreas Svanlund startet opp byens nye brytekubb, satte stor pris på besøket.
- For oss betyr det helt utrolig mye, både med tanke på rekruttering og oppmerksomhet. Det at barna får et forbilde å se opp til er fantastisk. Da jeg vokste opp var det Jon Rønningen som vant OL-gull. Da han så kom på trening med oss etter det, hadde det utrolig mye å si, sier Thoresen. 


ØVELSE: Berge løfter William Svanlund for å illustrere en øvelse.

Brytemiljøet la brakk

Både Thoresen og Andreas Svanlund hadde bodd mange år på Østlandet før de flyttet til Kristiansand. Begge flyttet fra steder med gode brytemljøer, men da de ankom Sørlandets hovedstad kom de til en by med et brytemiljø som lå brakk. Det ville de gjøre noe med.
- Vi har selv vært så heldige å ha fått drive med bryting da vi var små, fordi andre la ned en dugnadsinnsats. Vi ønsker nå å gi noe tilbake. Vi vil tilby dette til våre barn og alle andre som er interesserte. Vi har gjort oss så mange gode erfaringer selv gjennom bryting, sier Thoresen.
- Bryting er en mild kampsport uten slag. Vi følte fort at vi kunne få til et tilbud her i byen. Kommunen og vaktmesteren i Gimlehallen har bidratt sterkt, sammen med idrettsrådet.

Bernt Thoresen

Åpent for alle som vil

Klubben ble stiftet i oktober 2015, men det er først nå de går bredt ut og inviterer nye medlemmer inn i Gimlehallen.
- Det har vært et venners venner opplegg frem til nå. Våre barn har tatt med seg venner, som har tatt med seg sine venner igjen. Nå begynner vi å markedsføre, da vi har fått på plass dyktige trenere. Før var vi redde for at vi ikke kunne innfri forventningene, men det kan vi nå. De minste trener en gang i uken, og de litt eldre trener to ganger i uken. I tillegg har vi Old-boys treninger, for de som ønsker det, avslutter Thoresen. 


TØFFE TAK: William Svanlund fikk prøve seg i brytekamp mot Stig Andre Berge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse