Blir inspirert av Bruce Springsteen


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen

Publisert: 15.03.2017. Sist endret: 15.03.2017 11:20:13


Palmesus-general Leif Fosselie jobber for tiden døgnet rundt med sommerens store happening på Bystranda. Selv innrømmer han å ha en ganske schizofren musikksmak.


KULTURFJESET: Leif Fosselie (36), festivalsjef i Palmesus
BOSTED:
Lund
SIVILSTATUS:
Forlovet, to barn.

Hva er du opptatt med nå?


- Akkurat nå er jeg opptatt med å slippe mye gøy for Palmesus. Vi slipper både ny profil, nye websider, app og artister denne uken. Det kommer også en annen stor nyhet. Det jobbes døgnet rundt og så fort vi er ferdig blir det heldigvis en ukes ferie.

Hvilken kulturpersonlighet inspirerer deg og hvorfor?

- Bruce Springsteen. Det er et eller annet med at han virker helt upåvirket av å være den han er, samt at han uten unntak lever opp til forventningene som folk har til han.

Boka du anbefaler?

- Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug har jeg alltid likt. Den virker å bli mer og mer aktuell for hvert år som går. Ellers leser jeg Peter Pan relativt ofte for jentene mine. Den vil for alltid stå som en suveren klassiker for meg, og som en viktig påminnelse.

Hva ser du helst på skjerm eller lerret?

- Det går mest i serier som House of Cards, Westworld og Breaking Bad. Jeg er svak for mye forskjellig, men en smart krim er alltid gøy. I tillegg er jeg helt hekta på «based on a true story» -serier som Making a Murderer og The People vs OJ Simpson. The Shawshank Redemption er den absolutte favorittfilmen.

Hvem er din favorittartist?

- Jeg har alltid likt musikk, og har en musikksmak som folk sikkert vil kalle en smule schizofren. Jeg liker alt fra klassikere som Radiohead, Soundgarden, Coldplay og Foo Fighters til nyere ting som The Chainsmokers, The Weeknd, Daft Punk og Frank Ocean.

Kulturopplevelsen du aldri glemmer?

- Jeg er heldig og har mange av dem, men om jeg skal nevne en litt nyere opplevelse som ikke har noe med Palmesus å gjøre, må det bli Coldplay-konserten på Olympiastadion i Barcelona forloveden min Cecilie og jeg var på i fjor.

Hva har du på veggen hjemme?

- Tegninger laget av døtrene mine Ella (5) og Ane (4). Det går mest i enhjørninger, regnbuer og prinsesser.

Pluss og minus ved kulturlivet i Kristiansand?

- Jeg synes kulturlivet i Kristiansand har vært gjennom en veldig positiv utvikling de siste årene og jeg mener at det er langt større variasjon/bredde i tilbudet nå enn om man går ti år tilbake. Noe jeg gjerne skulle sett var mer samarbeid mellom arrangører - sammen kan arrangørene som i dag opererer i Kristiansand lære mye av hverandre.