Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Tilbake for å ta ansvarFoto: og tekst: Fredrik Fjellvang
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 11.04.2017. Sist endret: 12.04.2017 09:43:25


John Olav Norheim hadde tilbud fra klubber i OBOS-ligaen, man valgte likevel å dra hjem igjen til Fløy.


FLEKKERØY: - Det var dette jeg var mest gira på. Jeg hadde en del konkrete tilbud fra klubber i OBOS-ligaen, men likevel var det å være med å bygge opp min klubb mer fristende. Noen ganger tror jeg man kan ta to steg ned, for å så ta tre steg opp igjen, smiler Norheim på spørsmål om hvorfor han dro tilbake til Flekkerøy og moderklubben Fløy.
Norheim signerte for Start i januar 2014, men slo aldri helt i gjennom på Sparebanken Sør Arena. I 2015 og 2016-sesongen var han på utlån i henholdsvis Nest-Sotra og KFUM Oslo i OBOS-ligaen, der han fikk gode skussmål.

- Jeg har fortsatt ambisjoner om å komme opp det nivået jeg var, men dette året her har jeg lyst til å være med å bygge opp noe i Fløy, forteller Norheim.

KLAR TIL Å TA TAK

Norheim er også utnevnt til kaptein på laget.

- Det betyr mye ansvar, men det er jeg klar til å ta. Jeg skal spille sentral midtbane og da er det gode sjanser til å ta tak. Jeg skal bidra på banen med autoritet og den erfaringen jeg faktisk har, tross min unge alder. Vi er en ung gjeng, som er sultne, og det er veldig gøy å være en del av denne gruppen. Utenfor banen skal jeg bare være den jeg er, og bidra med det jeg kan, sier Norheim.

NY POSISJON

Lysluggen, som tidligere har figurert mest som midtstopper, skal denne sesongen spille sentralt på midtbanen.

- Det har på en måte alltid vært min posisjon, og den posisjonen jeg i midt hode tror jeg kan bli best i. I tillegg er det der jeg synes det er gøyest å spille. Det var også en del av Fløy-pakka, det at jeg skal spille på midtbanen. Jeg vil gi det dette året for å se hvor god jeg kan bli i denne posisjonen, sier Norheim og fortsetter:

- Jeg vet hva jeg er god for som stopper, men akkurat nå er det midtbane-plassen som har mitt fulle fokus. Det blir veldig moro, jeg gleder meg.

- TROR OG HÅPER PÅ OPPRYKK

Han gleder seg til å ta fatt på sesongen, og skryter av det han kaller for en sammensveiset tropp.

- Jeg tror og håper det ender i opprykk. Det er det ingen tvil om. Det er en ung gjeng, men med ganske god erfaring fra høyere nivå. Pluss en del som har spilt i lavere divisjoner, men som er sultne og ivrige på å lære. Det er utrolig viktig. Vi er en utrolig bra gjeng som trekker i samme retning, noe trenerne skal ha skryt for, sier Norheim.

- EN KLASSESIGNERING

Fløy-trener Mattias Andersson er sjeleglad for å Norheim tilbake i den blå drakta.

- Han er fin og dyktig gutt, og jeg er veldig glad for at han er tilbake. Det er en klassesignering for oss. Han blir viktig for oss både på og utenfor banen. Det er viktig at han forstår hvordan vi spiller fotball, og at han stiller krav til medspillerne sine, slik at vi kan holde oss på et høyest mulig nivå gjennom sesongen, sier Andersson.MÅLET ER OPPRYKK

- Vi skal være med å kjempe i toppen. Det bør vi være. Vi har et veldig bra lag og er ambisiøse. Vi legger mye i dette her, og forventer å være i toppen, sier Fløy-trener Mattias Andersson

Fløy rykket ned fra 2. divisjon i fjor og spiller nå på fjerde nivå i norsk fotball. Andersson mener årets Fløy- utgave er sterkere enn fjorårets tropp.

- Det er et ungt og lokalt lag. Vi har vel aldri vært så lokale som vi er nå. Vi har hentet inn mange unge spillere, samtidig som det er en del erfarne også. Felles for dem et at de fleste er fra Agder. Det er en bedre Fløy- utgave enn i fjor, både med tanke på spillermaterialet og at vi er mye bedre trent nå, sier Andersson.

- Jeg gleder meg til å komme i gang nå, det har vært en alt for lang oppkjøring, avslutter svensken.
Fløy serieåpner hjemme mot Brodd 17. april.
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse