Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Synger høyt i bilen


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 11.04.2017. Sist endret: 11.04.2017 15:07:22


Kulturskolerektor Ingunn Abrahamsen kan alle låtene til Maroon 5 på rams. Hun glemmer heller aldri da 13 år gamle Maria Arredondo fikk en hel sal med finner til å få hakeslepp.


INGUNN B. ABRAHAMSEN, 42
HVOR: Mosby
SIVILSTAND: Gift, fire barn.

- Hva er du opptatt med nå?

- I dag leverer jeg siste opp- summering og regnskap etter «Annie» -forestillingene våre i mars. Samtidig forbereder jeg kongebesøk i april og danse- forestillingen «I AM» med premiere 2. mai. Også øver jeg som sanger til konserter med musikalkonseptet «Someone elses story» veldig stas å få være utøver også.

Hvilken kulturpersonlighet inspirer deg og hvorfor?

- Etter å ha fått jobbet 19 år med Kristiansand barne- og ungdomsteater må jeg si at Ingegjerd Sandnes Skjeie er ei imponerende dame. Hun har bygd opp en arena og en merk- evare som lever etter over 50 år, og stadig trekker nye barn og unge til scenen. Mennesker som har en liden- skap og kjærlighet til det de gjør er inspirerende. Jeg tør ikke begynne å nevne navn her.

Boka du anbefaler?

- Jeg leser mye! Vanligvis krim, så Kepler og Adler-Ols- son står høyt på lista. I tillegg er «Muskat» av Kristin Valla og «Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede» nydelige bøker med et vakkert språk.

Hva ser du helst på skjerm eller lerret?

- «Friends» og «Big bang theory» er fornøyelig avkob- ling. Min favorittfilm er definitivt «Livet er herlig» en sterk film hvor gråt og latter går i hverandre.

Hvem er din favorittartist?

- Oi, den var ikke lett. Dirty Loops, Jarle Bernhoft, Joni Michell, Annie Lennox og ikke minst bandet Bat for Lashes. Og så har vi en familiegreie når vi kjører bil: Vi kan (og synger!) alle låter på alle platene til Maroon 5.

Kulturopplevelsen du aldri glemmer?

- Her må jeg ta med flere. I en idrettshall i Finland i 1999 hadde jeg med meg et par sangelever på kommunebesøk, og idet en av dem, 13 år gamle Maria Arredondo, begynner å synge «danse mot vår», stop- pet hele salen opp. Det var magisk.

Mange år senere på festival i Tyskland hvor jeg hørte ban- det Bat for Lashes for første gang, og i arbeidet med produksjonen av «reisen til julestjernen» på Agder teater i 2007. Orkesteret, sceno- grafien, menneskene-alt var fantastisk.

Hva har du på veggen hjemme?

- «En kvist» svarte barna mine. Men det er altså et hjerte bare så det er sagt. Jeg har mange bilder av gammel slekt, histo- rien og menneskene bak synes jeg er spennende.

Pluss og minus ved kulturlivet i Kristiansand?

- Det skjer så utrolig mye spennende i byen vår nå, både på Kilden, Odderøya, silokaia med kunstmuseet og kultur- skolen og gjennom UIA og engasjerte mennesker i frivillige organisasjoner. Utfordringen er at vi må være flinke til å heie hverandre frem slik at det blir plass til alle. Mangfold er viktig.
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse