Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

- Vi har mer å gå på

StartFoto: Fredrik Fjellvang
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 19.04.2017. Sist endret: 19.04.2017 14:37:17


Start har gjort sin beste sesongstart på ni år, men kaptein Simon Larsen og trener Steinar Pedersen mener laget har mer å gå på.


Sparebanken Sør Arena: - Vi er fornøyde med poengfangsten, selv om vi vet at vi har en del å gå på spillemessig. Det lover bra, det at vi har mer å gå på, og det at vi vet det selv også. Vi kan ikke være misfornøyde med syv poeng, sier Start-kaptein Simon Larsen når vi møter han på Sparebanken Sør Arena dagen etter Starts imponerende 4-0-seier over Åsane.

Kommentar: Starten Start trengte


Beste sesongstart siden 2008

Med syv poeng på tre kamper har Start gjort sin beste sesongstart siden 2008. Start har heller ikke vunnet to kamper på rad siden sommeren 2015, og vi må enda lenger tilbake for å finne sist gang klubben maktet å holde nullen i to kamper på rad; helt tilbake til de to siste seriekampene i 2013-sesongen. Larsen sier han ikke har merket noe til at det har vært dårlig selvtillit i gruppa etter at han kom fra Vålerenga i vinter.

- Da jeg kom hit følte jeg aldri at denne gruppen hadde noe dårlig selvtillit. Men det er klart at jo bedre det går, jo mer flyt får laget og selvtilliten vil vise seg i form av at man tørr utfordre mer, tenker mindre konsekvenser og slipper seg mer løs. Da vil vi bli bedre. Den mentale biten har mye å si.


Trives i Start

Larsen har funnet seg godt til rette på Sparebanken Sør Arena.

- Overgangen har vært fin den. Spillemessig og kvalitetsmessig har det vært veldig likt synes jeg. Det er gode fasiliteter her, og vi har trent både mye og hardt. Så er det også en veldig fin gjeng her. Vi har mange spillere som er gode venner, både på og utenfor banen, noe som selvsagt er veldig positivt, sier Larsen, som merker forskjellene på trykket rundt klubbene.

- Det var kanskje litt mer press i Vålerenga, hvor det er flere som ser på treningene og enda mer media rundt, som ønsker sin bit. Det er nok litt mer stille og rolig her, fortsetter han.


- Blir bedre jo mer vi spiller sammen

Midtstopperen er tilfreds med det store ansvaret han har blitt tildelt som klubbens kaptein.

- Det har vært fint. Spillerne som er her er lærevillige. Så terper vi hver eneste dag på relasjoner og hvordan vi skal fremstå når det kommer til prioriteringer og arbeidsoppgaver. En innspilt bakre firer vil alltid ha noen fortrinn. Jeg tror dette bare kommer til å bli bedre jo mer vi spiller sammen, sier lysluggen.


Fornøyd med kapteinen sin

Start-trener Steinar Pedersen deler kapteinens tanker om sesongstarten.

- Vi har kommet godt i gang resultatmessig. Vi har to seiere på rad nå og har i tillegg holdt nullen i to kamper på rad. Svarene vi har fått sier at vi fortsatt har mye å gå på, selv om resultatene har vært gode, sier Pedersen, som er meget fornøyd med måten kaptein Larsen er glidd inn i gruppa på:

- Simon er kommet inn i gruppa på en veldig bra på måte. Han har tatt tak på en god måte. I tillegg er han også en veldig bra type å ha i ei gruppe som hele tiden ønsker å ta steg. Jeg er godt fornøyd med hvordan han har tatt tak i utfordringene, sier Start-treneren.

Nå venter to tøffe bortekamper i nord for Pedersen og hans disipler, mot henholdsvis Tromsdalen og Bodø/Glimt. I mellom disse kampene er det også duket for folkefest i Randesund, når de møter RIL til 1. runde i cupen på Sukkevann.

- Jeg tenker at vi skal fortsette å jobbe med det offensive spillet vårt. Vi skal bli tryggere og tryggere. Det er tøffe bortekamper uansett hvem man møter, men vi skal ta den første mot Tromsdalen først, og møte godt forberedt, sier Pedersen.

Tekst: Fredrik Fjellvang
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse