Starten Start trengte

Start vs Aust-Agder 7-1


Ole G. Sørensen
Skrevet av: Ole G. Sørensen

Publisert: 19.04.2017. Sist endret: 19.04.2017 14:36:32


KOMMENTAR: "To våryre, sørlandske teknikere i fri utfoldelse er akkurat det publikum og Start trenger."


«Det er lenge siden vi har knust noen på Sør Arena nå» sa Daniel Aase etter 4-0-seieren mot Åsane mandag kveld. Aase er en av spillerne som vel aldri har vært med på å knuse noen på Sparebanken Sør Arena med Start. Selv om Åsane ikke er blant divisjonens beste lag, og det var først da laget fra vest fikk en mann utvist at Start virkelig begynte å dominere, så var kampen en solid opptur for Start.

De tre poengene er selvsagt viktigst, men det å kunne bygge opp selvtillit og tro, både innad i laget og i omgivelsene rundt klubben, er minst like viktig.

Etter tre serierunder står de med syv poeng. Mer enn godkjent, og like mange som for eksempel Bodø Glimt.
Det er syv poeng mer enn Arendal, som ligger sist på tabellen, og seks poeng mer enn Jerv.

Start - Aust-Agder 7-1, altså.

Før de første «slagene om Sørlandet» har blitt spilt har Start allerede festet et solid grep i kampen om å bli best i sør. Hadde situasjonen vært omvendt hadde trykket på Steinar Pedersen og Start vært enormt nå.

Når en tidel av sesongen er spilt er det absolutt ikke tid for å begynne noen grundig evaluering, men det vi kan si er at Start har fått en bra åpning på sesongen, til tross for utfordringer både på og utenfor banen.

Jeg var nok ikke den eneste som tenkte «ikke nå igjen» da uenighetene i klubben blusset opp i forbindelse med årsmøte, og det endte med at direktør Even Øgrey Brandsdal sa opp jobben få uker før seriestart. Når så to av vinterens store lyspunkter, de lokale målsnikene Lasse Sigurdsen og Lars-Jørgen Salvesen, pådro seg alvorlige skader i løpet sesongens første uke, begynte varsellampene virkelig å blinke.

For en klubb som har gått på smell etter smell de siste årene hadde en dårlig start på denne sesongen trolig vært tøff å takle. Da hadde usikkerheten sneket seg på, omgivelsene hadde begynt å klage, og da kan det være vanskelig å komme ut av den negative spiralen.

Nå kan de se fremover. Se oppover. Mot nord, mer presist.

For nå venter to virkelig tester på hva dette Start-laget er lagd av. Bortekamper mot Tromsdalen og Bodø Glimt, riktignok med en trivelig tur til Sukkevann og cupfest mot Randesund imellom.

Tromsdalen er ubeseiret så lang, det samme er manges opprykksfavoritt, Glimt.
Start har tapt de siste fire kampene på Aspmyra med en samlet målforskjell på 2-14.

Kommer Steinar Pedersen & co seg tilbake fra nord med tre-fire eller seks poeng begynner det å se lovende ut.
Foruten den siste halvtimen mot Åsane har det ikke vært noe spektakulært spill foreløpig, og både mot Fredrikstad og Kongsvinger kunne det fort endt med tap. Da hadde situasjonen vært helt annerledes. Men fotball handler om resultater, og de har Start fått.

Fortsatt har Start en del å gå på, både offensivt og defensivt, og de må være forberedt på at alle lag vil komme til Sparebanken Sør Arena for å forsvare seg. Da trengs det noe ekstra for å skape de åpningene og mulighetene som trengs.

Det Daniel Aase og Tobias Christensen viste på mandag fikk et isfrossent publikum til å tine, og det er akkurat slike typer laget er avhengig av for å lykkes mot slike lag. Det er bare å slippe dem løs.

To våryre, sørlandske teknikere i fri utfoldelse er akkurat det publikum og Start trenger.


Les også: - Vi har mer å gå på