Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Restaurant hjemme i stua


Skrevet av: Bjørn Amundsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 19.04.2017. Sist endret: 19.04.2017 14:35:12


Et internasjonalt konsept, et annerledes og sosialt eksperiment når det gjelder å spise middag, har nådd Kristiansand. Velkommen til Eatwith.


KRISTIANSAND: Rolf T. Øygarden inviterer vilt fremmede mennesker hjem til seg for å spise et utsøkt treretters måltid. Som en del av bevegelsen Eatwith har salgssjefen i Kristiansand Dyrepark etablert en lokal avdeling i sitt private hjem på Lund. Så vidt han vet er han den eneste i Norge som driver denne moderne, urbane formen for matservering. Invitasjonene går åpent ut på nett, blant annet på Facebook, og på Eatwith sin egen hjemmeside, og interesserte kan bestille plass på arrangementene. Deretter sender Rolf en tilbakemelding som inneholder kart og stedsanvisning, vinforslag -for drikkevarer tar gjestene med selv - og andre praktiske opplysninger.
- Det er matgleden som driver meg. Jeg oppdaget konseptet i Barcelona der jeg meldte meg på og deltok på en sånn middag. Det var kjempemorsomt! Jeg tenkte at dette hadde vært spennende å forsøke hjemme i Kristiansand også, så jeg startet opp, sier Øygarden.


Rolf T. Øygarden tilbereder maten til arrangementene hjemme på sitt eget kjøkken


HJEMMERESTAURANT

Foreløpig har han arrangert to slike aftener, og de gjestene som kom var i alle fall svært fornøyde, det kan vi se av tilbakemeldingene på nettet. Denne helgen står to nye EatwithRolf-aftener for tur - og Rolf håper sørlendingene er klar for å ta del i en helt ny bespisningsopplevelse
- Hittil har det bare vært gjester fra lokalbefolkningen på mine aftener, og det er absolutt hyggelig. Litt annerledes er det nok i de store europeiske byene, der er det mange turister som benytter seg av Eatwith-tilbudene. Slike social dining-tilbud er jo absolutt et interessant tilskudd til mattilbudet som ellers finnes, sier Øygarden.

Kamskjellene tilsettes olivenolje, sitron, salt og pepper etter steking


SOSIAL

Den utpreget sosiale mannen har bodd i Kristiansand siden 2000, men kommer fra Drangedal. Han har ingen formell utdanning som kokk, men er langt over gjennomsnittet interessert i mat, og han elsker å dele. Dessuten synes han at det er spennende og hyggelig at i utgangspunktet fremmede mennesker samles rundt måltidet. Det gir en ekstra dimensjon til måltidet, synes Øygarden.
- Jeg har ingen spesielle favorittområder når det gjelder mat. Jeg henter inspirasjon fra hele verden, fra reiser, kokebøker og på Youtube. Kanskje jeg heller litt mot det asiatiske kjøkkenet, jeg tror nok det, men jeg anser meg for å være veldig åpen for ulike retter og mattradisjoner. For eksempel er det lite som slår en god lammeskank, sier Øygarden og blir salig i blikket.

En fargerik og spicy garnityr

TRE RETTER

Til helgens to EatwithRolf-samlinger har han komponert en treretters meny.
- Det er treretters som på en måte er standarden i Eatwith-konseptet, men det er ingen ufravikelig regel, sier Øygarden.
I morgen og lørdag serverer han først en søtpotetsuppe med kokos, lime og chili. Deretter følger marinert krydret kylling i kryddersmørsaus, servert med ananassalsa - før måltidet rundes av med kanelis med eplesaus og karamellnøtter.
For å trigge smaksløkene svinger han opp med en spicy søtpotetsuppe med pannestekte kamskjell. Å ja da!
Denne starteren heller litt mot det asiatiske kjøkken

Søtpotetsuppe med pannestekte
kamskjell:


2 store personer

►1 stor søtpotet
►2 sjalottløk
►1 fedd hvitløk
►2 ts finrevet Ingefær
►1 chili
►1 ts karripulver
►5 dl kyllingkraft
►1, 5 dl kokosmelk
► En neve bladpersille


Garnityr:
►Pannestekte kamskjell
med pepper og sitron
►Finhakket vårløk,
►chili og koriander
►God olivenolje
►Friskpresset sitron
►Salt og pepper
►En klikk yogurt naturell

Blank løken, hvitløk, chili og ingefær i litt olje. Ha i krydderet og la steke med. Ha i søtpotet i terninger, sammen med kyllingkraft. Kok mør og mos med stavmikser. Tilsett kokosmelk og bladpersille. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Stek kamskjell i glovarm panne, ca 1. minutt, ha på litt olivenolje, pepper, salt og sitron etter steking.

Legg opp suppen i den dyp suppeskål, anrett med stekte kamskjell, og alt det gode garnityret. 

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse