Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

1000 påmeldte i årets sykkelaksjon


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 19.04.2017. Sist endret: 19.04.2017 15:07:44


Ellen Johnsen fra Tinnheia ble syklist nummer 399 i telleverket da hun trillet inn i Kvadraturen i går formiddag. Nå er sykkelsesongen i gang!


KVADRATUREN: - Jeg bor på toppen av Tinnheia og bruker stort sett alltid sykkelen. Både når jeg skal til byen, til Lund og til Vågsbygd senter, sier Ellen Johnsen.
Hun skaffet seg el-sykkel for ett år siden og er svært fornøyd med den. Kanskje spesielt når hun skal trø oppover Tinnehei-bakkene. Sykkelen fant hun fram for noen dager siden.
- Jeg tør ikke sykle om vinteren så nå er det godt at sykkelsesongen er i gang igjen. Jeg føler også at jeg får mer trim når jeg sykler enn når jeg går. Også føler jeg meg friere, sier Ellen Johnsen.


1000 PÅMELDTE DELTAKERE

I går gikk startskuddet for årets «Sykle til jobben» -aksjon. Syklister som passerte Slottet om morgenen fikk blant annet utdelt vannflasker og fikk service på sykkelen sin utført av Pedalen Sykkelverksted.
Aksjonen varer fra 19. april til 17. juni og så langt er det godt over 1000 påmeldte deltakere fra Kristiansand kommune.
Kristin Tverberg, prosjektleder for Sykle til jobben Vest- Agder, sier fylket i mange år har markert seg svært godt i kampanjen som arrangeres av Norges Bedriftsidrettforbund.
- Jeg er spent på hvor mange påmeldte vi ender opp med til slutt. Det har nemlig aldri vært så mange forhåndspåmeldte før, sier Tverberg.

AKSJONSSTART: I går tidlig gikk startskuddet for årets «Sykle til jobben»-aksjon. Her deler Ole Rath i Trygg Trafikk ut vannflasker til forbipasserende syklister utenfor Slottet. Foto: Bjørne Jortveit

OVERRASKENDE MANGE

Hun var på plass utenfor Slottet klokken 06.30 om morgenen og sier antallet gående og syklende var godt.
- Det var overraskende mange ute på veien. Værgudene har jo ikke vært helt på vår side de siste dagene. Da det kom snø på søndag, kunne jeg ikke gjøre noe annet enn å le, sier Tverberg.
Hun påpeker at «Sykle til jobben» er en aktivitetskampanje hvor all type aktivitet, ikke bare sykling teller.
- Vi er opptatt av at folk skal være i aktivitet i en halvtime hver dag. Visjonen er et sprekere Norge, sier Kristin Tverberg.
«Sykle til jobben» -aksjonen ble for første gang arrangert i 1973.
Bjørne Jortveit, rådgiver i Kristiansand kommune, sier de merker stor effekt av kampanjer som «Sykle til jobben» og «Kjør grønt».
- Disse kampanjene bidrar til god folkehelse og mindre biltrafikk, støy og lokal forurensing. For å få vekk de marginale køene vi har i dag, er det ikke så mange flere syklister som skal til. Hvis vi øker med mellom 100 og 200 syklister i Vågsbygd, får vi vekk køene, sier Bjørne Jortveit.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse