Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Seks dager med filmfest

BARNEFILMFESTIVALEN FYLLER 20 ÅR


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 19.04.2017. Sist endret: 19.04.2017 15:34:55


Disse barna gleder seg til å se mange filmer under Barnefilmfestivalen. I forkant har de også vært med på å velge ut «Beste film».


KVADRATUREN: - Filmen var så trist at jeg begynte å grine. Du tror animasjonsfilmer skal være barnslige, men denne var ikke det, sier Frida Isabella Padilla Quinteros (12). Sammen med fem andre barn utgjør hun Barnefilmfestivalens aller første barnejury. I samarbeid med magasinet Barn i Byen skal de kåre «beste film». Nå har de nettopp sett én av de fem nominerte filmene og er samlet for et jurymøte. Hvilken film de har sett er selvsagt strengt hemmelig. Alt de kan si er at det er en animasjonsfilm som gjorde sterkt inntrykk.
Barnefilmfestivalen arrangeres fra 25. -30. april og feirer 20 - årsjubileum i år. Mer enn hundre filmer fra 22 land står på menyen.
Kronprinsesse Mette-Marit står for selve åpningen tirsdag formiddag.
De unge jurymedlemmene kommer til å være flittige besøkende på kinoen disse dagene.
- Mamma og jeg regnet ut at jeg kommer til å se 43 filmer i løpet av festivalen. Det er medregnet de fem vi har sett i juryen altså, sier Marthe Måreid Johansen (11) som allerede har billettene til de fleste filmene i boks. 

GLEDER SEG: Danckert Monrad-Krohn har vært festivalsjef for Barnefilmfestivalen helt siden oppstarten i 1997. Programansvarlig Stina Ask Mikkelsen startet som frivillig for ti år siden. Nå gleder begge to seg til å fylle kinoen med filmer for barn og unge i seks dager.SKRYTER AV JURYEN

Barna synes det er kjempegøy å sitte i en filmjury for aller første gang. Alle er svært filminteresserte. Når vi spør dem om favorittfilmer får vi kjapp respons:
- «Annie». Jeg elsker musikaler, sier Marthe.
- «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Little Gangster», sier Frida Isabella.
- «Kon-Tiki» og «Hobbiten», sier Amelia Dvergsnes Kristiansen (11).
- «Star Wars» og «Little Gangster», sier Elias Svendsen Ekeli (12)
- «Logan» og «Guardians of the Galaxy», sier Noah Falkum (12).
Mette Cecilie Johansen fra Barn i Byen er jurysekretær. Hun sitter ved enden av bordet og noterer alt barna sier om filmen de nettopp har sett. Interessen for å sitte i juryen var stor da konkurransen ble utlyst. Barna måtte være i alderen 10 til 13 år.
- Å samarbeide med Barnefilmfestivalen om «Barn i Byen-Prisen» er gøy. Vi er veldig glade for at det har kommet i stand, sier Johansen som også skryter av de unge jurymedlemmene.

BESØKSREKORD I FJOR

Danckert Monrad-Krohn har vært festivalsjef for Barnefilmfestivalen siden oppstarten i 1997. Han husker de viste 35 filmer det første året. I dag er festivalen et av landets største kulturarrangement for barn og unge.
- I fjor hadde vi besøksrekord med om lag 17.000 besøkende. Når man tenker på at det er 10.000 grunnskoleelever i Kristiansand, må dette sies å være veldig bra, sier Monrad-Krohn.
Åpningen av festivalen tirsdag formiddag vil som nevnt Kronprinsesse Mette-Marit stå for. Hun er festivalens høye beskytter. I etterkant av åpningen blir det norgespremiere på den tysk/norske filmen «Richard Storken». Programleder for åpningen er Iselin Shumba, skuespilleren som vokste opp i Kristiansand og som spilte bakekona Gjerterud i julekalenderen «Snøfall» på NRK.
Barnejuryen håper de får hilse på Kronprinsessen når hun kommer.
- Jeg tror det er en stor sjanse for at hun vil hilse på oss. Hun er jo veldig glad i barn og veldig hyggelig, sier Marthe Måreid Johansen. 

ÅPNINGSFILM: Den norske filmen Rickard Storken er årets åpningsfilm. Den handler om den foreldreløse spurven Richard som vokser opp i en storkefamilie.

BURSDAGSFEIRING LØRDAG

Lørdag 29. april markeres jubileet med en stor bursdagsfest. Gata utenfor kinoen blir stengt og det blir gratis aktiviteter, lunsj og kake for alle besøkende fra klokken 12.00 til 15.00. Det blir blant annet hinderløype, ansiktsmaling og barna kan prøve seg som vitenskapsmenn. Elleville Elfrid, Løveungen og Frøken Kanin avlegger også festivalen en visitt.
- Vi skal også å arrangere en froskehoppkonkurranse i forbindelse med norgespremieren på den nederlandske filmen «Lærer Frosk». Filmen er kåret til Nederlands beste barnefilm og både regissøren og hovedpersonen i filmen vil være til stede denne dagen, sier Stina Ask Mikkelsen, programansvarlig for Barnefilmfestivalen.

FAKTA
► Arrangeres fra 25. -30.april i Kristiansand, Arendal og Farsund.
► Fyller 20 år i år.
► Viser mer enn hundre filmer for barn og unge fra 22 land.
► På programmet er det 39 norgespremierer og 7 verdenspremierer.

Mer info på www.bff.no Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse