Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Hva er den beste barnefilmen du har sett?Foto: Fredrik Fjellvang
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 20.04.2017. Sist endret: 20.04.2017 13:53:08


Vi har spurt folk på gata.


Jenny Aamodt (45)
Skoleassistent, fra Søgne

- «Knerten» og «Karsten og Petra». Jeg har alltid likt Anne Cath. Vestly. Jeg er glad i bøkene, derfor er det gøy å se de filmatisert. Karsten og Petra har et fint budskap. Det vekker følelser når man ser at et barn har mistet faren sin.

Miriam Loyko (14)
Skoleelev, fra Tinnheia

- Enten en av «Toy-story» filmene, eller «Frost». Frost liker jeg fordi det er ei jente i hovedrollen. Toy Story-filmene er gøye fordi de inneholder levende leker. Jeg har sett filmene flere ganger enn man burde.

Gina Velken (14)
Skoleelev, fra Grim

- «Askepott». Den er så koselig. Jeg liker godt at det er mus som kan prate, det er gøy. Jeg har sett den mange ganger, og er veldig glad i film generelt. Jeg ser alltid på film.

Sigbjørn Neteland (68)
Pensjonist, fra Lund

- Det må bli en av de klassiske Donald-filmene. Vi vokste opp og lærte å lese med Donald. Filmene er så livaktig laget i forhold til dagens tegnefilmer. De er bedre tegnet, og bedre laget enn de dataanimerte tegnefilmene.

Christian Gavigan (45)
Frilanser, fra Høvåg

- Jeg har en enorm forkjærlighet for Janosch. Han har en fantastisk karakterskildring i sine verk. Men det er mye bra som er laget etter det også. «Det levende slottet», blant annet. Det er en fabel for unge, og den er helt fantastisk for både barn og voksne.

Fredrik Schibstad (25)
Student, bor i Polen

- «Løvenes Konge». Det er musikken og noen av de klassiske øyeblikkene som gjør den så bra. Jeg har sett filmen mange ganger. Selv om det er en stund siden jeg sist så den, har den gått sin vante gang.

Aron Berglihn Lund (17)
Skoleelev, fra Kvadraturen

- «Jungelboken». Det er noe med dyrene jeg liker godt. Den var realistisk da jeg var liten. Selv om det er lenge siden jeg så den, husker jeg fortsatt ganske mye fra filmen.

Gheis Amany (35)
Arbeidssøkende, fra Lund

- Her må jeg svare «Zimba». Jeg liker bare alt med den filmen. Jeg har sett filmen veldig mange ganger, og anbefaler alle andre folk å se den!

Natanael Bereke (27)
Jobber på Slakter Sørensen, fra Kvadraturen

- Alle barnefilmer som handler om bibelen og dens historie liker jeg godt. Bibelen forteller oss om alt. Den forteller oss om etikk, moral og kristendom. Og det er nettopp derfor jeg liker godt når det lages filmer om det.

Mari Gregersen (31)
Jobber i Tine, fra Oslo

- «Frozen». Den er så gøy å synge til når man ser den sammen med barn, fordi de liker den så godt. Det er også teorier om at den er basert på Arendal som by, og derfor liker jeg den jo bare ekstra godt.

Guro Langmyr Gregersen (28)
Miljøterapeut, fra Vågsbygd

- «Madagaskar». Det er veldig fine bilder i den. I tillegg må jeg jo si at «Mummitrollet» er en god film. Hvis datteren min er sur, så setter jeg bare på den, så blir hun glad igjen med en gang.

Vairamuthu Sathappan (34)
Mekanisk ingeniør, fra Lund

- «Karsten og Petra», fordi barnene mine er så glad i den. De er også veldig glad i «Istid»-filmene. Jeg synes slike filmer er bra for barna. De koser seg virkelig når de ser på dem. 

Les også: Er du glad i snø?
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse