- Skal ikke bli en belastning

Dyr Champions League-billett:Foto: AV ERLEND IVERSEN SKARSHOLT

Publisert: 11.05.2017. Sist endret: 11.05.2017 15:41:00


Neste sesong vil Vipers være å se i Champions League. Det kan gi sportslige høydepunkter, men også økonomiske utfordringer.


AQUARAMA: - Vi jobber med å minimere risikoen for at europacupen skal bli en belastning, istedenfor en glede, forteller daglig leder i klubben Terje Marcussen.
Etter at laget spilte seg frem til sluttspillfinalen ble det klart at Vipers også vil kunne kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

ØKONOMISK UTFORDRING

De siste årene har mange norske lag takket nei europacupspill på grunn av høye kostnader knyttet til blant annet reising.
Daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold, synes det er forferdelig synd at klubber risikerer å tape penger på å være med i Champions League.
- Det er dyre reiser, og høye arrangementskrav. Man må ha eget gulv på plass, og dommer- og delegatregningene kommer i tillegg. Kostnadene på å være med har økt mye de siste årene, forteller han.
- Skal man kunne tjene penger, og ikke gå i minus, må man komme til gruppespillet og få publikum til tribunen. Nærings-livet må også være med. De som virkelig har fått det til de siste årene har hatt et godt samarbeid med bedrifter.

EGNE DRAKTER I EUROPA

Marcussen kan fortelle at Vipers har startet dialog med de største samarbeidspartnerne.
- Vi må gjøre tiltak. Vi ser på alternative løsninger for å sikre oss at vi ikke får trøbbel med økonomien. Det er blant annet diskusjon på om vi skal ha egne drakter for spill i Europa. Drakter som skal ha fokus ut mot det europeiske markedet, forteller Marcussen.
- Selv med en fullsatt hall får vi inn maks 200.000 kroner, og vi kan nok ikke budsjettere med at vi får full hall i Europa-kampene.
Lederen i Norsk Topphåndball mener rammene til å kunne få det til er tilstede på Sørlandet.
- De har mye folk på kampene, og de har spillerne. Jeg tror Vipers er den klubben på damesiden som er desidert best rustet.

- GJØR ALT FOR AT DETTE SKAL GÅ

Forrige sesong mottok Vipers 100.000 kroner i støtte fra kulturstyret i kommunen for å dekke reiseutgifter knyttet til europacupspill.
- Vi kommer nok til å rette en henvendelse til kommunen, og fylkeskommunen også, sier Marcussen.
Fra håndballforbundet får klubben rundt 40.000 kroner i tilskudd til hver europacup-runde, ifølge Barthold.
- Byåsen forteller i år at de har hatt et underskudd i europacupen på 700.000. Det er klart at da gjør det vondt. Vi hadde i fjor reisekostnader på cirka en halv million kroner, så det koster å være med i dette selskapet, sier Marcussen.
Han anslår at det fort kan koste 600-700.000 å være med, men at mye avhenger av hvilke lag de møter.
- Og kommer man videre et stykke, kan man doble det beløpet, forteller Marcussen.
- Spillerne synes det er vanvittig moro å være med så vi gjør alt for at dette skal gå. Vi må bare jobbe knallhardt for få spredd risikoen mest mulig.

LES OGSÅ: TAR SATS MOT LARVIK