Vågs nye storscorerFoto: Erlend Iversen Skarsholt

Publisert: 18.05.2017. Sist endret: 18.05.2017 08:39:56


Spissen Sinan Maksumic (23) har banket inn 15 mål på seks kamper for Våg i fjerde divisjon denne sesongen. Men han er ikke fornøyd før han har godt over 30 nettkjenninger.


SØGNE: Lokalfotballen er i aller høyeste grad i gang på Sørlandet, og en av de som har imponert aller mest er Våg-spissen Sinan Maksumic. Den fysisk robuste spilleren scoret blant annet seks mål i 6-5 seieren over Arendal 2 tidligere i sesongen, og fem mål mot Gimletroll. 

- Det startet veldig bra i treningskampene hvor jeg scoret rundt 20 mål. Så har det jo blitt noen mål i en del kamper i serien også. Det er motiverende å se hvor mye mål det er mulig å score egentlig, sier Maksumic.


Skal ha over 30 scoringer

Maksumic har spilt fotball hele livet og forteller at han spiller fordi han koser seg med det. Han har aldri hatt høye ambisjoner, men har tatt det seriøst og lagt ned mye trening.

- Tidligere sesonger har jeg også spilt andre posisjoner. Midtbane, ving, back, midtstopper og også stått i mål noen kamper. Jeg har egentlig aldri hatt noen fast posisjon.. Jeg har alltid scoret noen mål, men ikke slik som i år når jeg har fått spille i favorittposisjonen min som spiss.

Målene denne sesongen har kommet på alle mulige slags måter.

- I det siste har jeg scoret en del på bakromsløp. Jeg har bomma på store sjanser også, så jeg kunne hatt mange flere mål denne sesongen, men det meste har gått inn egentlig og folk ler av det. Det er ganske morsomt, forteller han.

- Har du noen målsetting om hvor mange mål du skal score i år?

- Klarer jeg ikke 30 mål blir jeg veldig skuffa. 36 mål, da er det godkjent, sier Maksumic.


- Han utvikler seg

Våg-trener Peer Danefeld er imponert over hva unggutten har gjort innledningsvis denne sesongen.

- Det er vanskelig å klage på den starten av sesongen han har hatt. Jeg vil ikke si som forventet, men nesten som forventet. Han scoret jo nesten 20 mål i treningskampene i vinter også. Han gjør det veldig bra og han utvikler seg stadig, sier danske Danefeld.

Mot Søgne, torsdag forrige uke, tapte Våg 5-0, og Maksumic gikk målløs av banen.

- Han får dårlige arbeidsbetingelser fordi vi må legge om taktikken. Han, som andre spisser, er nødt til å bli spilt opp. Vi prøver å holde presset oppe, men vi greier ikke forsvare oss. Hans betingelser blir dårligere og dårligere utover i kampen, mener Danefeld.

Før tre minutter var gått hadde toppscoreren i divisjonen to gigantsjanser. Den ene etter et skudd fra avspark, og den andre en heading på keeper. I tillegg fikk han også en scoring annullert, men stopperparet fra Søgne hadde ellers god kontroll på storscoreren.

- De var gode og stabile, men på en god dag hadde jeg scoret 4-5 på dem også. Hele vårt lag spilte dårlig, inkludert meg selv. Det er klart man trenger et helt lag som henger sammen om man skal få mål offensivt også.

GOD KONTROLL: Stopperne til Søgne hadde god kontroll på spissen da hjemmelaget vant 5-0.

- Våg skal snart bli en storklubb

Han innrømmer at han, tross alle målene, også har svakheter som han skulle vært foruten.

- Jeg har noen svakheter som egentlig holder meg borte fra å bli proff. Jeg sliter med konkurranseinstinktet og det å være gira til kamp. Jeg spiller for gøy, men vil jo helst vinne selvsagt, men jeg blir ikke så sur som andre når vi taper. Kondisjonen kunne også vært mye bedre, forteller 23-åringen.

- Hva er dine styrker som spiller?

- Jeg er god på mye, men jeg har et veldig bra venstrebein og jeg forstår fotball veldig bra.

- Hvis du fortsetter denne scoringsformen, hva tenker du om det kommer et tilbud fra høyere divisjoner?

- Det får bare komme, så får vi se hvordan det går. Jeg trives veldig godt i Våg og har spilt her hele livet. Våg skal også snart bli en storklubb. Drømmen har alltid vært å komme veldig høyt opp med Våg, avslutter han.

PS: Mandag tapte Våg 1-4 mot Vigør, og Maksumic gikk igjen målløs av banen.

AV: Erlend Skarsholt Iversen