Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

De elsker amerikanere

▶ AmCar treff jubilerer:


Skrevet av: Arne Lunde
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 18.05.2017. Sist endret: 18.05.2017 08:59:57


Rockabillyband og prikkete strutteskjørt vil prege Roligheden camping når US Car Club Agder inviterer til jubileumstreff i Kristi Himmelfartshelga. Og en bråte med fete amerikanere, selvsagt.


LUND: - I fjor var det 270 biler her, og vi håper på ny rekord i år, forteller en entusiastisk leder i klubben, Torfinn Sodefjed. Han har klart å tromme sammen et par og tjue fete glis av edel årgang, som sammen med sine stolte eiere stiller til pressevisning ei drøy uke før det braker løs. Avisens utsendt må opp på høyeste knaus på campingplassen for å få med seg hele forsamlingen på ett og samme bilde.
Det som begynte forsiktig med 30-40 biler på treff i Lyngdal, i samarbeid med klubben i Rogaland i 1977, har vokst til å bli et arrangement av anselige dimensjoner, som trekker amerikabilentusiaster fra Bergen til langt ned i Danmark.
- Etter Lyngdal har vi har hatt treffene på Neset Camping på Byglandsfjord, på Åros Camping i Søgne, og, ja, faktisk, i hagen til ett av medlemmene i klubben. Siden 1984 har vi holdt til her på Roligheden. Det har vist seg å være gunstig, for det har stadig økt på med deltakere siden vi flyttet hit, smiler Torfinn Sodefjed.
Han kan fortelle om et rikholdig og variert program i løpet av de fire dagene treffet varer. Cruising hører alltid med, og selvsagt premiering av treffets flotteste bil, og dessuten premie til yngste deltaker og til den som har kjørt lengst for å komme til treffet. Trialoppvisning, bruskassestabling og hesteskokasting vil være med å gjøre treffet til en familievennlig opplevelse. Og altså, rockabillystemning med band som matcher og som spiller til dans i sene kveldstimer. Det vil være åpent for publikum fredag, lørdag og søndag.
US Car Club Agder har for tiden 160 medlemmer. Det er ikke krav om å ha egen bil for å bli medlem, interesse for fenomenet amerikanske biler er nok.


 


▲ Flammende lekker: Thor Sverre Larsen er stolt eier av denne Oldsmobile Super 88 fra 1958. Den er bygget om på motorsiden og dessuten nennsomt restaurert. 700 hestekrefter og to og en halv liter på mila er blant nøkkeltallene.Med 700 hestekrefter under panseret


- Det er en Oldsmobile Super 88 1958 modell, men jeg har byttet ut den originale motoren med en fra Chevrolet. Den har kompressor og yter vel rundt 700 hester, opprinnelig er motoren bygget for dragracing, forteller en stolt eier Thor Sverre Larsen fra Mosby. Sammen med kompis Einar Holtet fra Vennesla har han tatt turen til Roligheden en drøy uke før årets store treff. De to har brukt sånn omtrent 5-600 timer på ombygging og restaurering veteranbilen som er lakkert med stilige flammemotiv av Ivar Åsland i Finsland.
- Heftige prestasjoner vi snakker om her?
- Det er det nok, men det er ikke det viktigste, det er utseende som betyr noe, sier Thor Sverre. Årlig kjørelengde begrenser seg til rundt 1000 kilometer. Kanskje like greit ettersom doningen slurper rundt to og en halv liter superbensin på mila.
- Jeg hadde forventet at det var høyere, så jeg klager ikke på forbruket, smiler Thor Sverre som har vært eier av klenodiet siden 2014.  


Nostalgi: Sofasete og kilovis med krom er med å sette stemningen i Oldsmobilen fra 1958. Seter og dørpaneler er nylig trukket om med ekte skinn. Hva det har kostet er en vel bevart hemmelighet.

Sinnataggen: Benny heter denne skumle karen som titter opp av motoren som ikke får plass under panseret. Benny representerer de 700 hestene som lengter etter å bli sluppet løs på landeveien.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse