Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

- Synd de ikke vil være med

Ingen fotball og håndball i Norway Summer Games:


Ole G. Sørensen
Skrevet av: Ole G. Sørensen
Foto: Ole G. Sørensen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 18.05.2017. Sist endret: 18.05.2017 09:21:19


Prosjektleder Kevin Juhl-Thomsen endrer ikke målsettingen om 5000 deltakere i Norway Summer Games , til tross at håndball- og fotballklubbene i byen ikke vil være med.


KVADRATUREN: For tre måneder siden ble Norway Summer Games (NSG) lansert. «Skandinavias største multiidrettsfestival for ungdom» skal arrangeres i august, og målet er 5000 deltakere første året. Allerede før lanseringen ble det klart at ingen av byens håndballklubber ønsker å arrangere håndballturnering under NSG, og nå blir det heller ingen fotballturnering ettersom arrangørklubben Start nå har trukket seg.

- Det er synd vi mistet fotballen, og beklagelig for arrangementet ettersom det er en stor idrett. Det er nå mange barn som ikke får en naturlig inngang her, sier Juhl-Thomsen, som ikke skjønner hvorfor håndball- og fotballklubbene ikke vil være med.

- De burde tenke på hva de kan få igjen for å samarbeide med andre, mindre idretter. Blant annet har mange mindre idretter tettere kontakt internasjonalt, og kan bidra med kontakter som gjør det lettere å få utenlandske lag til Kristiansand, sier han.

Er det mulig å samle 5000 deltakere uten de to største idrettene på programmet?

- Ja, det er mer enn 5000 ungdommer bare i Kristiansand, utfordringen er bare å nå ut til dem. Men vi ønsker gjerne fotball og håndball med, det er de som har sagt nei, sier Juhl-Thomsen og understreker at de håper de blir med neste år.
Start-direktør Even Øgrey Brandsdal bekrefter at de skal arrangere fotballcup i år, men altså ikke under NSG-paraplyen.

- NSG er et utrolig spennende konsept som vi virkelig håper slår an. Vi har i denne omgang valgt å fokusere på å utvikle våre egne cuper, sier han.


TRAKK SEG: Da Norway Summer Games ble lansert var Start, representert ved Lars-Jørgen Salvsesen (ved siden av ordfører Furre på bakerste rad) blant de som stilte opp. Senere har Start trukket seg og dermed blir det ingen fotballturnering i Norway Summer Games. Foto: Kjell Inge Søreide - Norway Summer Games

Ungdomsfestival

Juhl-Thomsen sier målet om 5000 deltakere står. Det er også det Stiftelsen Sportikus/Kristiansand Idrettsråd har budsjettert med.

- Noen er kritiske til om vi får det til, men alle er positive til konseptet etter at vi har forklart hva dette er. Og vi må gjennom dette nå. Det er ingen tvil om at det blir NSG i år, spørsmålet er bare hvor stort og hvor kult det blir, sier prosjektlederen.

- Om det blir 3000 eller 6000 deltakere avgjør ikke om dette er en suksess eller ikke. Gevinsten er mer langsiktig, ved at klubbene samarbeider og utvikler arrangementskompetanse, slik at de igjen kan få flere arrangementer til byen. For eksempel har Kristiansand Kendo klubb nå søkt om EM, et arrangement med 700 deltakere. Det vil gi ringvirkninger i byen.

Han forteller at ti nye idretter har kommet til etter at fotballen «forsvant». Tre måneder før det braker løs er det 25 idretter på programmet.

Juhl-Thomsen jobber nå hardt for å nå ut til ungdom som står utenfor den organiserte idretten.

- Terskelen for å delta er lav. Alle ungdommer i Kristiansand kan være med, de kan få oppleve alt, og delta i idretten de ønsker. De trenger ikke være med i en klubb. De kan også bare kjøpe adgangskort til alt som skjer, uten å delta i konkurranser selv, sier han.


Satser på kultur

Han er opptatt av at det skal være en festival for ungdom, på ungdommenes premisser.

- Vi ønsker å bryte ned skillene, jeg er lei av ungdom skal drive med én idrett. Vi vil la ungdommen selv gjøre det de synes er gøy, og få mulighet til å prøve ulike ting. Samtidig er det også konkurranse, og i flere idretter er det med utøvere på topp nasjonalt nivå.

I tillegg til idrett skal NSG også by på mange lokale kulturinnslag.

- Vi ønsker samme modell for kultur som vi har for idretten. Vi vil skape kulturscener for lokale ungdommer, ikke bruke penger på å hyre inn artister utenfra. I år har vi 11 sceneproduksjoner, åpningsshow, avslutningsshow og aktivitet på tre scener hver dag, sier Juhl-Thomsen.


Fakta: Norway Summer games
- Arrangeres 8.-13. august i Kristiansand
- Initiativtaker er Stiftelsen Sportikus/Kristiansand Idrettsråd. Cirka 30 av byens klubber skal være med som arrangører.
- Målet er å lage Skandinavias største multisportfestival, med 5000 deltakere første året.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse