Skal studere i USA

KULTURFJESET


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen

Publisert: 18.05.2017. Sist endret: 18.05.2017 11:23:46


Sara Jørundland Berg skriver låtene sine selv, i likhet med forbildet Marit Larsen. Nå håper hun å få gitt ut én singel til før hun reiser til Utah i august.


Sara Jørundland Berg (19), artist og låtskriver
BOSTED: Strai  /  SIVILSTATUS: Kjæreste


Hva er du opptatt med nå?
– Jeg har nettopp fått skoleplass på Utah Valley University i USA. Så for tiden holder jeg på med forberedelser til jeg reiser i august. Studiet heter "English creative writing”, og jeg gleder meg masse til å reise.
Jeg ga nettopp ut singel, og håper på å få gitt ut én til mens jeg er i Norge, så jeg er mye i studio. Også jobber jeg på Subway.

Hvilken kulturpersonlighet inspirerer deg og hvorfor?
– Marit Larsen inspirerer meg når det kommer til det å være artist. Hun velger sine egne veier og jobber hardt. Vi er også litt i samme landskap i musikksjanger. Hun skriver også låtene sine selv, så vi har mye til felles.

Boka du anbefaler?
– ”Delirium” av Lauren Oliver. En av de beste bøkene jeg har lest!
Hva ser du helst på skjerm eller lerret?
– Modern Family eller Friends.

Hvem er din favorittartist?
– Taylor Swift har vært min største inspirasjon når det kommer til det å være artist og låtskriver. Hun er definitivt min favoritt.

Kulturopplevelsen du aldri glemmer?
– Konserten med Ariana Grande på Telenor Arena 10. mai. Jeg og ei venninne stod ute i kø i mange timer, men konserten var så bra at det var verdt det.

Hva har du på veggen hjemme?
– Bilder av vennene mine, familien og kjæresten. Jeg har også hengt opp diktet "perlen" som fadderen min gav meg da jeg var liten.

Pluss og minus ved kulturlivet i Kristiansand?
– Jeg er glad for at låtskrivermiljøet i Kristiansand har blitt så bra som det er. Jeg har fått vært med på låtskrivercamp og vært sammen med mange som går låtskriverlinjen på Universitetet i Agder. Likevel savner jeg som ung låtskriver og artist, mer hjelp. Blant annet økonomisk støtte til å få gitt ut musikken min.