Feiret 17. mai på forskudd


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Foto: Heidi Ditlefsen

Publisert: 18.05.2017. Sist endret: 18.05.2017 15:51:31


Tre barnehager, Kristiansand skolemusikkorps og varaordfører Jørgen Kristiansen sørget for god 17. mai- stemning på sykehuset dagen før den store dagen.


EG: - Hipp, hipp hurra! Hipp, hipp hurra! Det er mye kraft i barnestemmene som jubler foran inngangen til Kvinneklinikken på Sørlandet sykehus 16. mai. Dagen før selve dagen sørger en svær gjeng for 17. mai stemning for dem som er innlagt på sykehuset og ikke kan delta i feiringen. Trollhaugen Barnehage, Steinerbarnehagen og Lillebølgen gikk i tog bak Kristiansand Skolemusikkorps. I toget gikk også varaordfører Jørgen Kristiansen og 17. mai- komiteen i Kristiansand kommune. Pluss ansatte i barnehagene og flere foresatte. 

Brakk armen

Inne på barne – og ungdomsavdelingen venter Colin Settemsli-Jamtveit (7) spent på både tog og operasjon. Han var så uheldig og brekke armen på fotballbanen dagen i forveien. Nå venter han og mamma Victoria i første omgang på toget som snart inntar plassen utenfor og deretter på operasjon. Det er fortsatt litt uklart om Colin rekker å feire 17. mai med klassekameratene eller om han må være på sykehuset.
- Vi tror at hun blir operert i dag, sier mamma håpefullt og ser ned på sønnen i det korpsmusikken høres i det fjerne.
- Nå kommer de!
Toget har trosset regnværet og et femtitalls barn, ansatte og voksne stiller seg opp foran inngangen til Kvinneklinikken for å synge for de frammøtte.

VENTET SPENT: Colin Settemsli-Jamtveit (7) brakk armen to dager før 17. mai. Her venter han og mamma Victoria på at toget skal dukke opp utenfor inngangen til barne og ungdomsavdelingen. (Hvis plass, finn et passende nærbilde av barna som synger)

En fin tradisjon
Styrer i Trollhaugen barnehage, Kjersti Fuglerud Sødal, ledet barna gjennom sangene «Tenk at nå er dagen her» og «Ja, vi elsker». Deretter avslutter de med et par solide «hipp, hipp hurra». Så går turen videre foran hovedinngangen til sykehuset før de ender opp i bakgården til barne – og ungdomsavdelingen hvor det er gratis is til alle barna.
Også varaordfører Jørgen Kristiansen og Kjersti Fuglerud Sødal fra Trollhaugen barnehage holder taler for de frammøtte.
Kari-Britt Nyhus, Sykepleier på barne – og ungdomsavdelingen synes det er en fin tradisjon med 17. mai feiring på sykehuset dagen før.
- Det er fint at de kan komme hit og ha en liten feiring for dem som dessverre ikke kan forlate sykehuset på nasjonaldagen. Det er mange som setter pris på det. Jeg har jobbet her i 24 år og denne tradisjonen har vært lenge, sier Kari-Britt Nyhus og gjør seg klar med flagget.