- Stemningen var helt villFoto: Erlend Iversen Skarsholt

Publisert: 18.05.2017. Sist endret: 18.05.2017 22:37:02


Kristiansand Vipers tok første stikk i sluttspillfinalene da de slo Larvik 31-30 i et elektrisk Aquarama i kveld.


AQUARAMA: - Det var utrolig gøy. Bare å se det forsvaret jobbe i andre omgang, det var så gøy. Å være her med det publikummet var helt fantastisk, sier en meget fornøyd Linn Jørum Sulland rett etter kampslutt. Hun ble kampens toppscorer med ni scoringer.

TOPPSCORER: Rutinen til Linn Jørum Sulland ble viktig i 31-30 seieren over Larvik. Hun ble kampens toppscorer med ni mål.

Larvik åpnet best
Vipers hadde en tøff start på kampen, og lå under med fem mål til pause, 12-17.
- Utrolig moro at vi tok dem igjen i andre omgang. Jeg føler også vi har mer å gå på, forteller Sulland.
Vipers trener Kenneth Gabrielsen er umåtelig imponert over kampen laget hans presterte.
- Vi ligger under med fem til pause og jeg sier til jentene i pausen at jeg er stolt av dem. De står opp og kjemper, og det går på marginer. I andre omgang får vi flyt og vi begynner å løpe, og får inn en del kontringsmål. Det konseptet vi har startet, det begynner å bli veldig bra, forteller Gabrielsen.
Larvik så ut til å ha god kontroll på kampen, men en god Sakura Hauge i mål reddet mye i andre omgang, hvor Vipers etter hvert tok føringen i kampen med en god sluttspurt.


BANENS BESTE: Sakura Hauge våknet skikkelig til i andre omgang og var en stor bidragsyter til Vipers snuoperasjon. Hun ble kåret til Vipers beste spiller.

Hjelp av publikum
Over 2300 tilskuere skapte ellevill stemning i et fullsatt Aquarama, hvor flere av tilskuerne måtte sitte i trappene for å få plass.
- Den stemningen som var her i dag var helt vill. Det er ingen andre steder i Norge som har så bra stemning. Takk til alle som kom. Det er det som virkelig gjør at vi klarer å stå kampen ut. Det er en ekstra spiller uten tvil, forteller en rørt Vilde Kaurin Jonassen, som satte fire mål fra kanten.
Etter kampen var det flere som fikk utdelt blomster fordi det var deres siste hjemmekamp i Vipers. Ei av dem var Thorey Rosa Stefansdottir.
- Jeg hadde gåsehud hele andre omgangen. Det var så mye trøkk i hallen, jeg har aldri opplevd det så bra, forteller en følelsesladd Stefansdottir.
- Jeg nøt hvert sekund av min siste hjemmekamp. Jeg drar herfra kun med gode minner og opplevelser, sier Stefansdottir, som meddeler at hun og laget i den siste kampen skal avslutte med ett brak, glede og gull.

FORNØYD: Vipers-trener Kenneth Gabrielsen var veldig ivrig på sidelinjen, noe som førte til gult kort i første omgangen. Her strålende fornøyd etter Vipers-scoring.

Frustrert Larvik-trener
Tor Odvar Moen gikk inn i denne kampen med et veldig revansjelystent lag etter forrige tap mot Vipers i serien.
- Det er selvfølgelig frustrerende å tape denne kampen 31-30, og å gi bort det initiativet vi hadde. Men vi faller i tempo. Vipers vokser, de får lov til å kontre gang på gang mot oss. Vi lyktes godt med skytinga på distanse i første omgang. Det går vi bort fra litt i andre og da får de for mange brudd på oss, og da snur de kampen med kontringer, forteller en skuffa Moen etter kampslutt.
- Vi er ett mål bak etter første kamp. Og det er et helt greit utgangspunkt foran returoppgjøret i Larvik. Nå bør det bli bra fart i Bergslihallen til søndag.
- Hvor revansjesugne er dere nå foran søndagens kamp?
- Det tror jeg ikke du trenger å spørre om engang, forteller Moen.

AV: Erlend Iversen Skarsholt