Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Bringer dansk suksesskonsept til Kristiansand


Ole G. Sørensen
Skrevet av: Ole G. Sørensen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 07.06.2017. Sist endret: 07.06.2017 15:39:27


Etter tre år med forberedelser kan gründerne Michael Eeg og Jesper Brandt åpne de to første Normal-butikkene i Norge. Aldri har de vært sikrere på å lykkes.


SØRLANDSSENTERET: - Jeg har aldri vært så sikker på å lykkes med noe noen gang, sier Jesper Brandt og smiler.
Vi møter han og barndomsvennen og kompanjongen Michael Eeg på Sørlandssenteret, på kafeen utenfor Normal-butikken de åpnet på lørdag. Her har de sittet utallige timer for å telle hvor mange mennesker som passerte lokalet, for å forsikre seg om at de etablerte seg på det mest trafikkerte stedet på senteret.

Det samme har de gjort i Markensgate, der de åpner butikk nummer to i «Mjålandbygget» i slutten av juni.

- Vi har brukt mye tid på det, vi er litt nerder. Men research er viktig, og vi har gjort grovjobben. Vi vet at trafikken er størst der, og har statistikk som sier oss litt om hva vi da kan forvente av omsetning.

Det er tre år siden vi visste at det var disse to lokalene vi ville ha, sier Eeg.

DANSKER

De to danskene, som flyttet til Kristiansand for henholdsvis 16 og 15 år siden er erfarne gründere. Eeg har blant annet startet fire Høyer-butikker på Sørlandet, mens Brandt har startet og solgt både utestedet Twist & Shout og
bemanningsbyrået Danske. Da de hørte om Normal, cirka ett år etter at butikkjeden startet i Danmark, slapp de alt de hadde og reiste tilbake til fødelandet.

- Dette skal vi bare være med på, tenkte vi. Etter en stund fikk vi kontakt med grunnleggeren av kjeden og fikk til et møte, forteller Eeg.

Dialogen var god og til slutt fikk de rettighetene til å starte Normal i Norge De siste tre årene har gått med til forberedelser og undersøkelser, før de nå endelig fikk klarsignal fra hovedkontoret i Danmark til å starte. For
å «ha noe å gjøre» i mellomtiden startet de Sport & Fashion i Sørlandsparken, som de nå er i ferd med å selge.

EKSTREM VEKST

Normal-kjeden ble startet i 2013, og har vokst i et forrykende tempo i Danmark. Nå er det over 79 butikker, og altså snart to, i Kristiansand.

- Vi synes det er gøy at vi kan starte i Kristiansand, det meste annet som kommer til Norge kommer først til Oslo. Men vi har tro på Kristiansand, som vi også kjenner best. Sørlendinger reiser mye til Danmark og mange kjenner
til konseptet fra før, sier Eeg. Konseptet handler i bunn og grunn om å selge kjente merkevarer, og da veldig mye kosmetikk-, hygiene- og skjønnhetsprodukter, til lave priser.

- Konseptet er litt vanskelig å forklare, men det skal være en annen opplevelse å handle hos Normal. Vi får blant annet inn 100 nye varer, hver uke. Det skal være noen overraskelser. Og kundene kan selv være med å påvirke hvilke varer vi tar inn, forklarer Brandt.

- Vi ønsker å gi folk litt følelsen av å være i Danmark, de skal inne noen varer som de forbinder med Danmark, sier Eeg. Det ble startet 51 nye Normalbutikker i Danmark i fjor, og Eeg og Brandt legger ikke skjul på at ambisjonen er å starte flere butikker også i Norge.

- Men nå starter vi med Kristiansand og ser hvordan det går først, sier Eeg.Store ambisjoner

- Hvis nordmennene tar oss godt imot vil vi ganske kjapt rulle ut mange butikker også i Norge, forteller Torben Mouritsen, gründer og administrerende direktør i Normal.

Han forteller at deres erfaringer med norske kunder i Danmark gjør at de føler seg trygge på at Normal også kan lykkes i Norge.

- Så har vi hatt dialog med Jesper og Michael i tre år nå, og fått et veldig godt inntrykk av dem. De er erfarne og kjenner markedet, sier han.
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse