Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Innvier Torvet med sommerlåter


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 15.06.2017. Sist endret: 20.06.2017 09:05:14


Årets første «Sommer på Torvet» blir en feiring av at folk endelig har fått byens hjerte tilbake. Gjengen i Radiojam gleder seg til å stå på scenen igjen foran et smekkfullt torv.


KVADRATUREN: - Vi skal innvie Torvet med rock n’ roll. Hornmusikk blir det i alle fall ikke, sier Tom Hugo Hermansen i Radiojam og ler.
Torsdag 22. juni arrangeres mest sannsynlig sesongens aller første Sommer på Torvet. I tillegg til et gjensyn med det populære coverbandet, blir det en feiring av at Torvet endelig er tilbakeført. Rådgiver i Kristiansand Eiendom, Einar Hanssen, kommer imidlertid med et lite forbehold (se egen sak).
Tom Hugo Hermansen og resten av gjengen i Radiojam ser fram til sommerens fire konserter.
- Det er to år siden vi spilte der sist. Sommerens høydepunkt for Radiojam er alltid smekkfullt torv, strålende sol og god stemning.

EN DYKTIG VOKALIST

I år er besetningen i Radiojam ny. Gitarist Stein Roger Sordal har valgt å prioritere egne prosjekter, noe Tom Hugo Hermansen har full respekt for. Inn kommer Markus Maaren Bastøe, en 24 år gammel gitarist som studerer ved Universitet i Agder (UiA).
- Ingen kan erstatte Stein Roger for han har sine ting han er helt fantastisk på, men Markus har en kul stemme og er en veldig dyktig gitarist, sier Tom Hugo.
Radiojam skal spille fire torsdager i sommer. Hver uke har de med seg en gjesteartist. Den første torsdagen og en torsdag til, er det bergenseren Kristin Dahl som skal være med. Hun ble nettopp ferdig med masteren på UiA.
- Kristin er en utrolig dyktig vokalist og har spilt sammen med Markus Bastøe i flere band. Hun var en selvsagt gjest, sier frontfiguren i Radiojam.
13. juli er det Stein Roger Sordals tur til å være gjesteartist.

ONSDAGSBANDET FRA MANDAL

Tom Hugo Hermansen lover at publikum fortsatt vil få servert klassiske Sommer på Torvet låter som «En solskinnsdag» av Postgirobygget.
- Det blir litt nytt, men mest trygt og kjent. Vi er tvunget til å gjøre litt forandringer, men holder fortsatt fast ved flere av låtene vi har spilt siden starten, sier Tom Hugo Hermansen.
Med andre ord blir det både spilt Dolly Parton, Jimmy Hendrix og Åge Aleksandersen fra scenen på Torvet.
29. juni pluss de tre siste torsdagene 27. juli, 3. august og 10. august er det Onsdagsbandet fra Mandal som skal stå på scenen. I 13 år har de spilt i Mandal for opptil 1300 mennesker hver onsdag. Ideen tok Henning Vestavik på Jonas B med seg til Kristiansand hvor Sommer på Torvet ble arrangert for første gang for ni år siden.
- Nå kommer på en måte «originalbandet» han hørte da han jobbet i Mandal på Onsdagskonsertene til torvet, og vi gleder oss, sier bassist i Onsdagsbandet Kjell Ivar Løvslett.

PINK FLOYD-KLASSIKER

Han ser fram til å møte et stort og festklart publikum i Kristiansand og håper Onsdagsbandets versjoner av topp hits som er plukket fra øverste hylle, vil falle i smak hos Kristiansandspublikummet.
- Vi gjør våre versjoner av låter og synes det er gøy å gjøre både de nyeste hitene og noen av de udødelige og gode klassikerne, sier Løvslett.
Bandet består av to vokalister, to korister, trommis, keys, bass og gitar. Med andre ord blir det åtte stykker på scenen på Torvet.
- Hva er signaturlåten deres som alle har et forhold til? 
- Vi avslutter alltid konsertene våre med Pink Floyd-klassikeren "Comfortably Numb". Det akter vi også å gjøre i Kristiansand, sier Kjell Ivar Løvslett.
Roger Sande, daglig leder i Mat & Uteliv som er arrangementsansvarlig for Sommer på Torvet er veldig glad for å være tilbake igjen.
- God stemning går aldri av moten og Sommer på Torvet har blitt en god tradisjon. Nå satser vi på flott sommervær og fullt torv, sier han.

SLUTTBEFARING MANDAG

Mandag 19. juni blir det en sluttbefaring på Torvet med de ulike aktørene. Da tas den endelig avgjørelsen om hvorvidt Sommer på Torvet arrangeres torsdag 22. juni eller ikke.
- Vi jobber alle med et felles mål om å få det til, men det er fortsatt en god del arbeid som gjenstår. Det jobbes nå nesten døgnet rundt og vi håper å få det til, sier rådgiver i Kristiansand Eiendom Einar Hanssen. 
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse