Hva bør det koste å ta bussen?

FOLK PÅ GATA:


Skrevet av: Linn A. Hansen

Publisert: 15.06.2017. Sist endret: 19.06.2017 08:47:22


MDG vil ha buss til 10 kroner i Kristiansand. Vi spurte folket hva de mener.


Bin Nilssen (76)
Kjerrheia, Vågsbygd

- Jeg betaler honnør-pris nå, og synes det er greit. Det er ikke for dyrt. Men jeg må si det irriterer meg at det ikke går buss fra Kjerrheia lenger. Jeg pleier å ta bussen når jeg skal til byen.

Les: Vil ha buss til en tier

Kay Jensen (52)
Taxisjåfør, fra Lund

- Tilbudet må i hvert fall stå i stil med etterspørselen. Jeg opplever at tilbudet står standby, mens etterspørselen er stor. Kristiansand begynner blant annet å bli en stor studentby. Prisene bør ligge på et mer normalt nivå. Det er for dyrt i dag.
Rosemary Melbye (87)
Pensjonist, fra Vågsbygd

- Vanskelig å si. Jeg synes prisene i dag er greie, da jeg har honnørbillett. For en familie er det nok heller veldig dyrt. Jeg mener prisene bør senkes for familiene.

Kristine Kjellingland (27)
Student, fra Lund

- Man kan i hvert fall redusere billetten slik at det blir en makspris på rundt 30 kroner. Det er litt for dyrt i dag, og spesielt for familier. Selv tar jeg ikke buss. Jeg bruker heller bilen, da det er mye friere.
Åge Brænden (64)
Byggmester, fra Grim

- Jeg synes det kunne kostet det halve. Da tror jeg mange flere ville tatt bussen. Jeg tar ikke bussen selv. Jeg har kanskje tatt buss en gang de siste fem årene.

Henrik Poulsen (19)
Jobber i Express Print, fra Hellemyr

- Jeg har busskort og betaler derfor 410 kroner i måneden. Det synes jeg i grunnen er en grei pris. Enkeltbillettene er derimot alt for dyre. Det koster vel rundt 40 kroner å komme seg til byen. Det er helt vilt.

Ian Bentley (64)
Ingeniør, fra Lillesand

- Buss er et mareritt. Det burde i hvert fall vært billigere å ta bussen enn bilen. Det er det ikke i dag, selv medregnet bompenger og alt. Det er veldig dyrt. I tillegg må jeg bytte buss tre ganger for å komme meg dit jeg skal. Tidene matcher ikke.
Mona Norheim Tangstad (18)
Skoleelev, fra Vågsbygd

- Jeg synes bussprisene burde halveres. Den største andelen av de som går på skole bor flere kilometer unna skolen, og er derfor avhengig av busskort. Vi får ikke sponset dette av skolen, så det å betale 450 kroner hver måned er store utgifter for studenter.
Marit Lyngra (46)
Psykoterapeut, fra Kvadraturen

- Prisene må senkes, det er litt for dyrt i dag. Jeg tror en prisreduksjon på ca. 25 prosent hadde vært ok. Jeg bor i sentrum, men tar bussen hvis jeg skal langt.

Sebastian Høyvik Eriksen (18)
Skoleelev, fra Hellemyr

- Jeg synes at enkeltbilletten i dag er altfor dyr. Det har nok en sammenheng med at AKT heller vil at vi skal betale billetten vår på forhånd, men det er likevel altfor dyrt sammenlignet med andre byer. En prisreduksjon på 10-15 kroner hadde vært ideelt.
Tom Egil Røseth (38)
Arbeidssøkende, fra Kvadraturen

- Jeg tenker at det burde kostet rundt 20 kroner for en enkeltbillett. Prisene må i hvert fall være lavere. Selv tar jeg ikke så veldig mye buss.

Erik Rosvold Tønnessen (19)
Skoleelev, fra Gimlekollen

- Jeg bor sentralt, har tilgang på både moped og bil, og tar dermed lite buss. De få gangene jeg tar bussen synes jeg enkeltbilletten er ganske dyr. Jeg synes prisen på månedskort bør være lav, slik at flest mulig forplikter seg til å ta bussen.