Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Samlet på heltenes hårstrå

Puddelrock på Hunsfest lørdag:


Mai Linn Tronstad
Skrevet av: Mai Linn Tronstad
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 15.06.2017. Sist endret: 15.06.2017 15:40:41


-Return-gutta kalte oss Dødsgjengen fordi vi var dødsville, forteller Mai-Lis Hagen fra Vennesla. Lørdag treffer hun sine gamle helter i hjembygda.


KRISTIANSAND: - Ei venninne og jeg ble kjent med to andre jenter i fanklubben, og sammen fulgte vi Return fra vi var 11-12 år. Vi sydde egne Return-klær; skinnvester og shorts med bandnavnet brodert, og hadde Return skrevet i panna, på armer og på hender, minnes Mai-Lis Hagen.
Alf Håkonsen, far til trommeslager Øyvind Håkonsen, drev fanklubben. Han mottok jentenes lange kjærlighetsbrev til guttene og hørte om alle deres ungdomsproblemer. Det er klart det var stort da Dødsgjengen fikk komme bak scenen etter en konsert i Grimstad - og møte guttene første gang.
- Det var helt vilt, en stor opplevelse for en tolvåring. Jeg husker godt sommerfuglene i magen, det var nok litt som jentene har det med Marcus & Martinus i dag bare hakket verre. Det var tårer, latter og klemmer. Vi skulle rekke alt på kort tid, og løp helt ville rundt bordet for å få dem til å skrive autografer i skoledagbøkene våre. Vi limte inn hårstråene deres i bøker, og samlet på sneiper og ting de hadde tatt på, ler Hagen.
Det har blitt mange treff etter det. Hagen har fulgt favorittbandet på minst 50 konserter og gjort seg fortjent til fripass til Return-konserter livet ut.
- Om jeg husker Dødsgjengen? Det er nesten så de har blitt en del av familien. Jeg husker foreldrene kjørte dem rundt på konserter, de dukket til og med opp da vi spilte i Sverige. Det var alltid koselig å treffe dem etterpå, sier Return-bassist Tore Larsen. 


IKKE LIKE VILLE: Borghild N. Maaskant, Vanja Jasmine Berg-Welo og Mai-Lis Hagen har mange gode minner fra tiden hvor de fulgte Return.

«Det var nok litt som jentene har det med Marcus & Martinus i dag bare hakket verre.»

(Mai-Lis Hagen)

Hemmeligheten

Lørdag spiller Return, Stage Dolls, Hellbillies, Greni og Ida Maria på endagsfestivalen Hunsfest i Vennesla. De to førstnevnte spiller ofte sammen, og har sydd i hop et show hvor de spiller en låt sammen, foruten eget materiale. «Friends Will Be Friends», synger Return, og Stage Dolls er definitivt blant dem.
- Vi er veldig gode venner, det er litt av hemmeligheten bak samarbeidet. Vi er ganske like og deler både humor og erfaringer. Det er veldig artig å turnere med Return, sier Torstein Flakne, vokalist og gitarist i Stage Dolls.
Mens Return er kjent for hits som «Sing Me a Song» og «Bye Bye Johnny», huskes Stage Dolls for powerballader som «Love Don´t Bother Me» og «Sorry (Is All I Can Say)».
- Mange sier de møtte mannen eller kona under en av sangene våre, slike ting. Uten å bli selvpompøs er det artig å ha skrevet sanger folk har levd et liv til, sier Flakne, og legger til at han har møtt fans som har vært på et tresifret antall av konsertene, eller som har tatovert Stage Dolls på kroppen.
- Men jeg bruker å si at jeg selv er Stage Dolls´ største fan. Det er like artig å spille i dag som på 80-tallet, og jeg er glad og ydmyk over å få gjøre det, sier Flakne.


RETURN: Bassist Tore Larsen (høyre) minnes godt da «Sing Me a Song» ble tatt av Norsktoppen fordi den hadde ligget der så lenge (56 uker) at programlederne mente nok var nok. PRESSEFOTO

STAGE DOLLS: Torstein Flakne (midten) sier at det å turnere i utlandet og høre seg selv på amerikansk radio var en ungdomsdrøm som gikk i oppfyllelse. «Men hjemme best», legger han til. PRESSEFOTO

Risikerer tatovering

Arrangør Jørgen Skauge fra Imperiet AS er glad Hunsfest for første gang har sol i vente ifølge værmelderne, men bergenseren tror det nesten ikke før han ser det.
 - Det forandrer seg nok, sier den selverklærte pessimisten, som må ta sin første tatovering om de slår publikumsrekorden fra i fjor på 3.300.
 - I så fall tatoverer jeg «Hunsfos Opplevelse AS» under foten, det er firmanavnet til den andre arrangøren.
Skauge har fått mange publikumsønsker om puddelrock fra 80-tallet, og Return-bassisten gleder seg til å oppfylle publikums ønsker.
- Jeg blir aldri lei av å spille «Sing Me a Song» og de andre låtene, på Hunsfest blir det en skikkelig hitparade. Vi er heldige som har fått skrive noen skikkelige nasjonalhymner, og det er fantastisk å se tre generasjoner komme på konsertene våre og synge med.
Lørdag kveld blir Mai-Lis Hagen og resten av Dødsgjengen å finne på første rad foran scenen for å høre sine gamle helter og venner.
- Det er like gøy å gå på konsertene i dag. Og bandmedlemmene er noen flotte personer som aldri har vært «ovenfra-og-ned». Det har vært veldig hyggelig å bli kjent med dem, sier hun.

«Vi er heldige som har fått skrive noen skikkelige nasjonalhymner.»

(Tore Larsen)

HÅRETE MINNE: Hårstrå fra Return-guttas bryst og hode er fremdeles intakt i Dødsgjengens minnebøker. FOTO: PRIVATDel på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse