Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Endelig åpnet Torvet


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 21.06.2017. Sist endret: 21.06.2017 15:21:29


En fornøyd Jon Bjørgum i Torvparkering AS kunne i går spasere inn på Nedre Torv sammen med en haug kaffetørste og nysgjerrige bysbarn som endelig har fått byens hjerte tilbake.


KVADRATUREN: - Vi har ventet veldig på dette. Nå har byen hatt det vondt i et par år mens vi har bygget om, men nå er det igjen liv og røre på Torvet, konstaterer daglig leder i Torvparkering Jon Bjørgum fornøyd. Med blomster i hånda står han foran inngangen til Starbucks som åpnet i Kvartal 32 i går formiddag.

Bak Bjørgum og Einar Hanssen, rådgiver i Kristiansand kommune, vokser køen foran inngangen til den internasjonale kaffegiganten stadig. Det er mange nysgjerrige og kaffetørste som vil ta en titt.

NYE SPISESTEDER

De aller første som setter seg ned ute på det nye Torvet med en historisk kaffe er Anne Ingebretsen, Ragnhild Hald, Gisle Børsrud Bø og Henriette Robstad Bø. De drikker henholdsvis iskaffe, latte med vanilje, vanlig latte og cappuccino freddo mens de kikker seg fornøyde omkring.

- Dette var gøy! utbryter Anne Ingebretsen.

- Ja, det var deilig å sitte her og kaffen var god, sier Henriette Robstad Bø.

I tillegg til Starbucks åpnet også Jonas B i ny drakt pluss den nye restauranten til Mat & Uteliv Monsoon i går formiddag. Sistnevnte serverer asiatisk mat. Torvet er ennå ikke frigitt til Kristiansand kommune etter ombyggingen, men Einar Hanssen sier de trolig vil overta deler av området fredag.

- Åpningen vi har gjort nå skjer på utbyggers ansvar siden vi ikke har overtatt Torvet ennå. Problemet er blant annet høyden på hellene. De må justeres en god del, sier Hanssen.

FØRST UT: Anne Ingebretsen (f.v.), Ragnhild Hald, Gisle Bjørsrud Bø og Henriette Robstad Bø var de aller første som satte seg utendørs på det nye Torvet med en kaffe fra Starbucks i går formiddag. - Helt herlig, sa de alle fire. Foto: Heidi Ditlefsen

BLIR SOMMER PÅ TORVET

I kveld, torsdag, arrangeres sommerens aller første Sommer på Torvet med RadioJam på scenen. Hanssen er trygg på at folk vil kjenne igjen konseptet selv om plassen blir litt begrenset. Mot Sparebanken Sør og biblioteket vil det fortsatt være sperringer. Målet er at området foran biblioteket og den nye fasaden der, er i mål innen halvannen uke.

Hanssen anslår at Øvre Torv ferdigstilles i løpet av månedsskiftet juni/juli. Området fra midten av Domkirka og opp til Kirkegata vil imidlertid ikke være klart før rundt 10. august. Her gjenstår det fortsatt en del arbeider.

PARKERINGSHUSET ER FORSINKET

Åpningen av parkeringshuset er også utsatt. Jon Bjørgum, daglig leder i Torvparkering AS, anslår at det vil åpne mellom 20. -" 22. juli. Planen var i utgangspunktet å åpne det 1. juli. Nå er det litt forsinket i innspurten.

- Det er ingen alvorlige problemer som forsinker åpningen, men vi er opptatt av at det skal være i tipp topp stand. Da bruker vi heller litt ekstra tid, sier Jon Bjørgum.

16. august blir det en stor folkefest på Torvet for å markere åpningen. Programmet slippes fredag.FEM PÅ NEDRE TORV:
HVORDAN ER DET Å FÅ TORVET TILBAKE?


JARLE JOHNSEN, SENTRUM:

- Det er fantastisk fint. Jeg har gledet meg masse til åpningen og synes de som lager byen vår så fin gjør et fantastisk arbeid. Nå gleder jeg meg til Sommer på Torvet er tilbake og skal ta meg en tur dit denne uka.
MARIA SVEGE IGLEBÆK, GIMLE:

- Å få Torvet tilbake blir gøy. Det er veldig koselig her og et fint sted å møtes. Jeg ser også fram til å kunne være her igjen på 17. mai. Det har jeg savnet.


ALEKSANDER OG ELLISIV HODNE OG VALPEN MY, HELLEMYR:

- Det har blitt veldig fint her og det var på tide å få Torvet tilbake nå. Det er hakket mer praktisk å gå i byen når du kan gå over her. Det er også gøy med nye butikker. Vi hører blant annet rykter om at Zara kommer!

STEINAR KVARNES, VÅGSBYGD:

- Det er veldig bra! Jeg er også glad for at vi nå får et parkeringshus midt i byen. Det burde ha kommet for 20 år siden. Jeg har savnet Torvet når det har vært stengt, men nå ser det veldig fint ut her. Når Øvre Torv også åpner blir det helt topp.


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse