Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Mektig musikal fra romertiden

MUSIKALEN «GOD WITH US» SPILLES 25. - 28. JUNI:


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 22.06.2017. Sist endret: 22.06.2017 10:37:50


Historien om apostelens Peters siste dager i Roma skal fylle Q42 med storslått musikk og dans, flotte kostymer og nesten hundre aktører på scenen.


KVADRATUREN: - Musikalen «God With Us» hadde premiere i USA i forfjor. Kristiansand er den første byen vi spiller i utenfor USA. Kristiansand er favorittbyen min så vi måtte komme hit først, sier regissør og skuespiller Elizabeth Muren.
Med seg har de blant annet 25 profesjonelle skuespillere, dansere og sangere fra USA. I tillegg fylles scenen av 60 lokale aktører i alle aldre. Nå virrer de rundt inne i den store kongressalen på Q42 hvor de siste forberedelsene gjøres. Søndag 25. juni er det premiere.
Elisabeth Muren har skrevet musikalen sammen med ektemannen Robert og de har begge flere roller på scenen. Til daglig bor paret i USA med sine fire barn på 7, 9, 12 og 15 år. Alle barna har også roller i stykket.
- Her snakker du familien von Trapp på tur, sier Elizabeth Muren og smiler.

MEL GIBSON OG ANDREA BOCELLI

Musikalen er historien om apostelen Peters siste dager i Roma i år 64. Her ble de kristne forfulgt av den nådeløse keiseren Nero og gjemmer seg i katakombene under byen. For å holde motet oppe under prøvelsene forteller han vennene om sitt eget liv med Jesus.
- Dette er en familievennlig forestilling og ikke bare for spesielt interesserte. Den skal være for folk flest, påpeker Elisabeth.
Hun synes det er helt perfekt å sette musikalen opp på Q42. Her er det plass til 1300 publikummere, men likevel intimt.
Elisabeth Muren er halvt cubansk og halvt norsk (opprinnelig fra Østlandet), men flyttet til USA for flere år siden. Der jobber hun og mannen blant annet med å ferdigstille filmen «Yeshua/Battle of Rome» som er basert på musikalen «God With Us». Ekteparet Muren samarbeider med dyktige folk i Hollywood, blant annet Shannon McIntosh (Quentin Tarantino’s produsent journ.anm.). Mel Gibson og hans team er involvert i utvikling av manus.
- Vi har også vært i kontakt med Andrea Bocceli. Han elsker musikken og har sagt ja til å være med. Han er min favorittartist, så det er veldig gøy, sier Elisabeth Muren om den italienske operasangeren.


GLEDER SEG: Misoa Andris (foran fra venstre), Elisabeth Muren, Marius Wigardt, Margarita Delgado og Ivar Muren ser fram til å presentere musikalen «God With Us» i Kristiansand som den første byen utenfor USA.

LEVENDE BILDER

Filmen har et budsjett på 25 millioner amerikanske dollar. Med dagens kurs vil det si cirka 200 millioner norske kroner.
- Det er en svær og dyr produksjon i norsk målestokk. Vi har norske og amerikanske investorer samt en distributør som finansierer prosjektet med på laget, sier hun.
Publikum vil få se bilder fra filmen under musikalen. Disse skal vises på stort lerret som et supplement til sang og dans på scenen.
- Den svære skjermen på 70 kvadrat er perfekt for oss som skal kombinere scene og film. Det vil på en måte bli ekte 3D, men uten briller. Jeg mener Q42 har den beste scenen i byen, sier hun.

«THE COVENANT» PÅ KILDEN

En av dem som skal være med i musikalen er Marius Wigardt, lovsangsleder i Filadelfia.
- Han ble hanket inn på grunn av sin råe stemme og store utstråling, skryter Elisabeth.
Marius ser fram til scenedebuten.
- Det blir veldig gøy. Jeg skal ha flere roller blant annet romsoldat, general og slave, sier han. Ekteparet Muren satte for øvrig opp musikalen «The Covenant» på Kilden for tre år siden. Forestillingen handlet om jødenes historie og har vært innom 16 land i løpet av ni år.
- Vi fikk god respons på «The Coventant» og håper på fire fulle forestillinger på Q42 med «God With Us». Jeg vet at det kommer folk fra alle kanter av landet for å få det med seg, sier Elisabeth Muren. 

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse