Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Kortreiste sommergleder


Skrevet av: Arne Lunde
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 12.07.2017. Sist endret: 12.07.2017 11:21:54


Tubekjøring, torskefiske, kajakkpadling og krabbepelling blir aldri feil om sommeren. Bare spør barna som deltok på Andøya Action forrige uke.


ANDØYA: - Tuben var det gøyeste, det gikk så fort! Det gikk greit, altså, men jeg ble litt lam i armene, forteller Rebekka Flak (11), som har byttet fra tube til knallrød kajakk sammen med venninnene Sarah Renae Reise (11) og Mathilde Haugan (11).

Trekløver i kajakk: Rebekka Flak, Sarah Renae Reise og Mathilde Haugan, alle 11, koste seg med padling på bukta.

Også Mathilde syntes det å kjøre tube trukket etter speedbåt var kult:

- Det gikk skikkelig fort! Litt skummelt, men mest gøy, egentlig. Og så har vi bada, det er litt kaldt, men veldig ok likevel, forsikrer hun.

- Kajakk er topp, og det er mest spennende med de smale for da må vi passe på å balansere hele tiden, mener Sarah.

Både hun og Rebekka er på Andøya Action for første gang, men de kommer gjerne tilbake til neste år �" om de får plass. Det blir fort fullt på sommerleirene som Kristiansand kommune arrangerer.

Fartsfest: Kjøring med tube ble en sikker vinner på Andøya Action.

Kortreist og komprimert

- Vi tilbyr kortreiste og komprimerte sørlandsopplevelser til barna og vi har som policy at det ikke skal koste skjorta for noen, dette skal være et tilbud til alle, forklarer Geir Jønsrud, enhetsleder i Fritidsetaten vest i Kristiansand kommune.

Han tenker at for mange av barna er dette første møte med det typisk sørlandske.

- Dette er blitt veldig populært. Her er det fulltegnet med over 70 deltakere fra femte til sjuende trinn som får boltre seg i flotte omgivelser her på Andøya Gård i to dager - pluss en dag i klatreparken Høyt & Lavt. Mange av barna kjenner vi fra før siden de er aktive i fritidsklubbene som kommunen driver, forteller Anne Robstad Martinsson, fritidsleder i Torridal og Suldal.

Sørlandske sommergleder: Nesten damm blega fjord og et knippe kajakker blir aldri feil.

Med seg har hun 17 ledere, noen ansatte i Fritidsetaten vest, noen frivillige, og noen lærlinger ungdomsarbeiderfaget. Sikkerheten er alltid i fokus:

- Ingen skumle episoder så langt, forsikrer Stine Zaal.

Hun er badevakt med livredderkurs og følger med falkeblikk de sju ungene som er ute i vannet. Det er maks antall av gangen med kun en badevakt tilstede.

Full kontroll: Anne Robstad Martinsson følger med på det meste som skjer på Andøya Action. - Vi har fokus på sikkerhet hele tiden og vi har åtte med livredderkompetanse tilstede, forteller hun.

Fiskerlivets gleder

- Hei, det napper!

Teodor Kjelland Torstensnes får det travelt med å håndtere stanga som bøyer seg over ripa på båten. Fire fiskeglade gutter med båtfører Simen Høgdal Pedersen til rors er ute på solblank fjord i forsøk på å lure torsk og andre fiskeslag før lunsj. Snart ses en lys dansende flekk nede i det mørkegrønne dypet og minuttet etter er en vakker rødtorsk fanget i håven.
Fast fisk: Teodor Kjelland Torstensnes fanget en fin rødtorsk på halvannen kilo.

- Halvannen kilo, kjempefin størrelse, du er god, skryter Simen til Teodor, som ikke kommer tomhendt hjem etter en liten time på feltet.

Selv om sola skinner er det stor aktivitet inne i huset på Andøen gård hvor Saona Puth holder fotokurs for 20 av barna. Det er så mange at han må dele dem i to grupper, en før og en etter lunsj. Fotolamper og flere mac’er vitner om at det er høyt nivå på undervisningen selv om tiden blir i knappeste laget.

Minnekortet fullt

- Pappa sa jeg kunne bare bruke opp hele minnekortet, forteller Johanne Grøsle Henriksen (10).
Hun har fått låne pappas speilrefleks til fotokurset, og sammen med venninnen Sofia Gladstad Flørenes (11) har hun brukt de siste timene på å ta bilder av de naturskjønne omgivelsene.

Fotoglede: Sofia Gladstad Flørenes (11) og Johanne Grøsle Henriksen (10) fikk prøve seg med speilreflekskamera på fotokurset. - Vi har tatt bilder av naturen og av hverandre, forteller de.

- Også har vi tatt bilder av hverandre! Nå venter vi bare på å få overført bildene til macen så vi kan få skrevet dem ut, forklarer de to.

Begge er på Action for første gang og er ikke i tvil om at dette er topp:

- Kajakk var det gøyeste. Tube har vi ikke forsøkt, det gikk litt for fort, medgir jentene.

- Men vi har bada, det var litt kaldt. Og så har vi plukket litt krabber på stranda, avslører Johanne og Sofia.
Stort mer sørlandsk og kortreist blir det ikke.

Skummelt i skogen: Andreas Fjellvang instruerer barna om bruk av laserpistol før de slippes løs til kamp i skogen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse