Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Quartsavn ble til Måkeskrik


Skrevet av: Lillian Røssaak
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 12.07.2017. Sist endret: 12.07.2017 14:22:14


SOMMERPRATEN: Cathrine Sørensen har nettopp dirigert det 6. Måkeskrik vel i havn. Det har hun gener til å holde på med til hun blir 100 og vel så det.


Cathrine Sørensen (39)

►Måkeskrik-general

►Økonomiansvarlig Skagestind og Vulkanbooking

Deilig tilfredstillende å være ferdig med årets Måkeskrik, Cathrine?

- Ja vi er storfornøyde over hele arrangementet og det å se så mange glade folk nyter konsertene varmer hjertet. Vi solgte mer enn i fjor og publikum kommer stadig oftere langveisfra. Totalt var rundt 1000 innom årets festival.

Måkeskrik er Palmesus´ rockete lillebror?

- Ja det kan du godt si. På Måkeskrik har vi ikke kjempebehov for tjue tusen gjester. Tusen er heilt fint, det er bortimot køfritt på do og i bar, og du kan nyte øla og musikken i gresset med gode venner og uten stress. Dessuten er det rent og ryddig.

Det er himla gildt at noen vil bruke Odderøya til fest.

- Åh, det er den fineste areanen i byen! Med sjø og svaberg, god lun stemning, og midt i byen, bare rusleturen ut er jo hyggelig. Det ble et tomrom etter Quart og før Skral og Odderøya Live, som jeg ville fylle med rock og god stemning, det er jo hyggelig for byen at noe skjer. Jeg gikk først mykt ut før første Måkeskrik og skulle ha en «intim liten festival» nedi Bendiks, og endte opp med Turboneger på diger scene.

Og drømmebookinga er, hvis du skulle tenke både smått og stort?

- Vi har vært veldig fornøyde med bookingene i alle årene egentlig, erfaringen er at norske navn selger best, faktisk. Men PJ Harvey hadde vært kult.

Noen standhaftige sørlendinger tror fremdeles Måkeskrik er metall og skrammelmusikk, men det er det altså ikke?
 
- Hahaha, nei det er en rockefestival. Litt røffere enn Palmesus, smiler Sørensen.

Det må koste litt arbeid og peng for å entertaine tusen gjester i to dager?

- I år har vi fått 200.000 fra Gavefondet i Sparebanken Sør, det var moro og hjalp godt. Men det er mye dugnad og frivillighet ja. Byen er full av fine folk som vil bidra. I begynnelsen var det sånn «Å vi må ha ei kran», ja da går vi til havna og spør om å byttelåne kran i kake. Brannvesenet hang opp banner for oss, med kake i retur. Nå kan vi bytte i billetter. Det går mye tid til booking. Der er vi godt i gang med neste års festival. Vi er en fin gjeng som syr det sammen, og når jeg kommer til byen, så møtes vi felleskap, gjerne i hagen på Lund, som alltid er hyggelig.
Med erfaring fra økonomi, regnskap, bar og konsertvirksomhet så kjenner jeg en del artister og agenter fra før, så jeg kan ringe og si «hei det er cathrine» og trenger ikke presentere meg fra bånn. Det er et stort pluss.

Og du har selvsagt ikke tid til ferie?

- Nei, jeg skal hjem til katten Kid som har levd glade dager med å dra fugler gjennom katteluka i helga, tenker jeg. Og så er det full rulle i ny jobb i Oslo. Jeg liker å jobbe. Bestefar var bonde, 102 år, kjapp til beins og like frisk i toppen. Oldemor ble 104. Så jeg kan sikkert drive med festival til jeg blir 100.

Rakk du å slenge deg i gresset selv og nyte en øl og musikk og leve rocknroll-livet i løpet av helga?

- På Måkeskrik er jeg på jobb, men jeg tok en øl etterpå.

I dønningene etter Palmesus: - Litt tynge enn Palmesus, med mindre kø og ikke fullt så mange folk, det er helt perfekt mellom svabergene, sier Cathrine Sørensen, festvalsjef i Måkeskrik.

CATRINES SOMMER:

Den perfekte sommerkvelden?

 
- Det å være utendørs, langt fra pc´n, gjerne med sjøen, med gode venner eller familie, med god mat og drikke, eller på festival �" som alltid er stas.

Det beste stedet i Kristiansand om sommeren?

- På «fjellane» på Kulholmen, det er de absolutt beste svabergene med utsikt mot byen og mot Danmark. Der er jeg lommekjent i fjellhyllene.

Er du en feriegjest, eller har du feriegjester?

- Etter at jeg startet med Måkeskrik har det blitt dårlig med ferie, hehe. Det ideelle hadde vært en kombinasjon, da jeg elsker å reise til andre steder, samtidig som jeg er glad i å ha besøk.

Velg deg et sommermåltid og musikk?

- Grillet halloumi, maiskolber og vegetarburgere er nok favoritten. Jeg fyller frysen med godsaker fra Sverige. Og rødvin. Når det kommer til musikk, så er jeg ekstra glad i melankolsk og litt tyngre musikk. Men om sommeren så passer liksom litt flere sjangre inn enn hva jeg hører på ellers. Men �" alt innafor en grense!

Den sommeren du fylte 15?

- Det var den sommeren en kul pappa sendte meg og venninna mi på Guns´n Roses på Valle Hovin. Jeg hadde mista brillene ut av togvinduet og hadde en nærsynt opplevelse av det hele. Ellers var sommerferiene alltid hos besteforeldre på en øy utenfor Molde, om vi var heldige så var det litt sol og varme, så vi kunne dra på sjøen. Men en del gråværsdager og mye kortspill har det vært. Jeg er god i UNO.
Cathrines sommer:

Har du hatt en artig/elendig/spesiell sommerjobb?

- Jeg har vasket på Falconbridge. Mye «skumle» maskiner og rom og på vasketralla var det blant annet en gassmaske.

Hva slags forhold har du til cruiseturister?

- Cruiseturister og jeg har ikke noe nært forhold. Aldri vært på cruise selv, men det må jo sikkert være litt digg �" å bli frakta fra sted til sted, mens man kan nyte sjøen og sola.

En sommerflørt?

 - På dette feltet er jeg fryktelig kjedelig �" kan pinlig nok ikke komme på en eneste en.

Et godt minne fra eller rundt en konsert, forestilling eller festival?

- Quartfestivalen generelt er et godt minne. Der gikk jeg og vennene mine hvert år og det var sommerens høydepunkt. Fete band, mye nye oppdagelser og det ble det naturlige samlingsstedet for oss alle. Og gjerne med vorspiel i hagen til noen av oss fra ganske tidlig av. Men �" vi var alltid på pletten til første bandet!

Hva er Sørlandets hemmelighet?

- Mange har nok enda å oppdage hvor bra og herlig festival Måkeskrik er!

Åssen har du det med sommerkroppen?

- Sommerkroppen ja. Den er liksom noe jeg hører folk prate om, men jeg har personlig sett veldig lite til den selv, haha. Men jeg er på utkikk etter den av og til!


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse