Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Takknemlige festivalarrangørerFoto: og tekst: Oda Bjerkan
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 12.07.2017. Sist endret: 12.07.2017 14:22:31


På lørdag åpnet Ravnedans for åttende gang. Det som startet som en veldig enkel idé, har på kort tid utviklet seg til å bli ganske mye mer.


RAVNEDALEN: Som følge av veldig god respons og mange henvendelser, har arrangørene av Ravnedans, den eneste moderne dansefestivalen i det sørlige Norge, utvidet festivalen noe hvert eneste år. Resultatet er et tett og variert program som i år tilbyr festivaldeltakere flere forestillinger, fagarrangementer og workshops - seks dager i strekk.

Tydelig målsetning

- Målet med festivalen har alltid vært det samme, sier Irene Vesterhus Theisen, medlem av festivalens styre og kunstneriske råd, før hun utdyper:

Vi har forsøkt å presentere moderne dans i Kristiansand, og på den måten skape en plattform for at folk både introduseres og i større grad fostrer interesse for moderne dans. Forskjellen fra tidligere år er vel først og fremst at vi har begynt å ta imot tilreisende fra både resten av Skandinavia og andre steder i Europa.

MILJØET VOKSER: Scenekunstfeltet i Kristiansand vokser, takket være mange flere enn Ravnedans mener Julie Rasmussen (t.v.) og Irene Vesterhus Theisen (t.h.). De er svært begeistret for utviklingen som de håper vil fortsette i mange år.

Kvalitet fremfor kvantitet

Julie Rasmussen forteller at hun sammen med Theisen, Tone Martine Kittilsen og Maren Fidje Bjørneseth har sørget for en naturlig vekst av dansefestivalen. Kvalitet foran kvantitet har vært viktig.

- Det man som arrangør setter aller mest pris på er kanskje festivalpreget som skapes ved at tilreisende kommer for å bli, heller enn å bare stikke innom, forteller hun.

SHADOWS OF TOMORROW: Den etablerte koreografen Ingri Fiksdal har satt sammen forestillingen «Shadows of Tomorrow», som ble vist i Ravnedalen søndag.

Lokale scenekunstnere

Theisen har inntrykk av at lokale folk får stadig mer eierskap til festivalen, både som publikummere og utøvende kunstnere.

-I år har eksempelvis forestillingen «Say Something» benyttet lokale sangere, mens forestillingen «Classical Beauty» benytter 16 unge og lokale ballettdansere, forteller Theisen.

Sistnevnte vises på Kilden Teater og Konserthus i dag, torsdag, som er festivalens siste dag for i år.

Ravnedans arrangeres 8. �" 13. juli.


TRE PÅ RAVNEDANS:

Hvorfor er du på Ravnedans, og hvordan synes du  opplevelsen har vært?


Emma Onsrud (12) og Anne Onsrud (63)


-Vi hadde planlagt en bestemor- og barnebarn-dag akkurat i dag, og da passet det strålende med en så interaktiv og spenende kveld. I tillegg kjenner vi en av danserne, det er stas! Emma er også veldig glad i dans.Omri Nadav (31)

- For det første er jeg veldig glad i kultur, og spesielt dansearrangementer. Det er så flott at det skjer slike ting her i Kristiansand! Eller så er det hele bare utrolig vakkert, jeg har aldri vært med på lignende �" og at det skjer på et av mine absolutte favorittsteder i Kristiansand gjør det ikke akkurat verre.Masako Matsushita (31)

- Jeg danset i den ene forestillingen, Lots of People! Jeg syntes Ravnedans er en fantastisk festival og er her for tredje eller fjerde gang i år. Det er mange europeiske land involvert, og jeg har selv reist fra Milan i Italia. Stykket jeg nettopp så er langt og intenst, men også spennende og levende. Konteksten det hele finner sted i er helt genial!

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse