Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Sivert Høyem: - Jeg ble helt målløsFoto: og tekst: Oda Bjerkan
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 26.07.2017. Sist endret: 27.07.2017 10:30:28


Ravnedalen Live: Både Høyem og Bremnes skrøt hemningsløst av bakteppet for lørdagens festival i Ravnedalen. «En helt unik konsertscene», mente artistene.


RAVNEDALEN: Lørdag trappet 4000 publikummere opp for å få med seg årets Ravnedalen Live. Kari Bremnes, Sivert Høyem, Uriah Heep og CC Cowboys stod på programmet.

- Festivalen fremstår nærmest som elastisk. Alt sklir så fint, det er ro og orden, og alle ser ut til å skape gode minner, forteller kveldens konferansier og den norske journalisten Kari Slaatsveen.

►GODE MINNER I KRISTIANSAND: - Når jeg tenker på Kristiansand, tenker jeg på en sykkeltur fra Eidsvoll og hit da jeg var seksten år gammel, sier Kari Slaatsveen. - Vi satt rundt bålet på Hamresanden camping uten telefoner og internett. Ikke et eneste postkort ble sendt hjem, tror jeg.

Overrasket

Sivert Høyem har besøkt Kristiansand ved flere anledninger, men Ravnedalen har han aldri spilt i.

- Jeg visste ikke helt hva jeg kom til, så da jeg gikk ut av bussen fikk jeg meg en skikkelig overraskelse. Ravnedalen er definitivt en av de nydeligste konsertarenaene jeg har opptrådt på, forteller han.

Bremnes har vært her før, senest i fjor, og mener det er eksepsjonelt vakkert å få spille her hver eneste gang. Èn ting synes hun likevel var unikt ved Ravnedalen Live.

- Publikummet her må være noe av det beste jeg har opplevd. De gav meg virkelig noe tilbake. Enkelte ganger kan det virke som at publikum tror de ser på tv. Her responderte de derimot, og viste en enorm tilstedeværelse.

▲UTOPI: - Da jeg var yngre, så jeg på Kristiansand og Sørlandet som en slags utopi, der det alltid var sol, varme, vindstille på havet og vakker skjærgård. Jeg tenkte at det var her sommeren bodde, forteller Kari Bremnes.

Øde øy

Slaatsveen tror det er mye som forårsaker en rolig og behagelig atmosfære på festivalen.

- I Ravnedalen står publikum i en slags gryte, nesten som at de er på en øde øy sammen. På den måten blir det et fellesskapsprosjekt, hvor man hjelper hverandre for at alle skal ha en trivelig opplevelse.

Hun tror også det hjelper at norske sommernetter er lyse, og at man møter folks blikk.

- Men det gjør det kanskje også pinligere å dumme seg skikkelig ut? sier hun.

Festivalsjef Jan Kenneth Transeth er svært fornøyd med årets festival. Planleggingen av Ravnedalen Live 2018 begynte tidlig i år og Transeth er nå glad for å kunne meddele at årets festival har lagt et godt grunnlag for en ny - som de skal sørge for at blir enda bedre.

- Alle gode ting er jo tre. I tillegg til booking skal vi tenke smartere rundt bruk av området, så folk forhåpentligvis slipper like mye kø, sier han.

▲BEHAGELIG ATMOSFÆRE: Det blir trangt om plassen når 4000 mennesker skal være i Ravnedalen på én gang. Dette førte likevel ikke til bråk og uro.

Fem i Ravnedalen:
Hva bringer deg til Ravnedalen Live?Kenneth Abrahamsen (51)

- Sivert Høyem, for han river deg i ryggraden og drar deg med på et seilas som få andre artister får til. I tillegg synes jeg vi er heldige som har en så stemningsfull festival i Ravnedalen.


Øystein Christensen (57)

- Ho Kari Bremnes er jo skikkelig fet. Det er likevel Uriah Heep jeg gleder meg mest til. Jeg har vokst opp med bandet, og husker at alle i klassen min elsket dobbeltalbumet de gav ut i 1973 som het Uriah Heep Live.


Claudio Michell Gonzales (35)

- Pizzabakeren! Neida, jeg spiller i et latinoband selv, og har faktisk spilt her et par ganger. Jeg setter pris på at det er plass til mer enn én musikksjanger på scenen i Ravnedalen. Hvilke andre festivaler på Sørlandet kan dessuten skryte på seg en lignende kombinasjon av majestetisk natur og rock?


Elin (57) og Wenche (63) Olaisen

- Uriah Heep blir sommerens høydepunkt, så selvfølgelig måtte vi dra! Vi har vært fans siden en konsert på Ullevaal, som blåste oss av banen i 1973. Det var en virkelig fantastisk opplevelse. I tillegg trives vi med at det er en rolig festival med voksne deltakere i et utrolig område.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse