Lakris på avveie

Ukas hjemløse:


Mai Linn Tronstad
Skrevet av: Mai Linn Tronstad
Foto: Kaninhjelpen Sørlandet

Publisert: 27.07.2017. Sist endret: 27.07.2017 10:26:07


Kaninen Lakris ble funnet sammen med en kamerat i åkeren. Heldigvis unngikk de to kaninene traktoren.


KRISTIANSAND: - Lakris er en nysgjerrig og sosial liten tass. Han er aktiv og hopper gjerne opp på ting, og han er veldig glad i kos, sier Silje Berhus.

Hun er leder i Kaninhjelpen Sørlandet, som ble etablert i september i fjor. Det er den eneste idealistiske organisasjonen på Sørlandet som har spesialisert seg på å omplassere og hjelpe kaniner som trenger et nytt hjem, informerer hun om. Organisasjonen har ikke et eget hus, men har kaninene i midlertidige fosterhjem. Lederen har også flere hjemme i egen hage.

- Vi jobber for økt kaninvelferd på Sørlandet, og yter bistand og veiledning overfor kaniner i nød, sier Berhus.

Organisasjonen samarbeider med Dyrenes Beskytter Kristiansand, som har mest katter til omplassering. Og denne uken er det Lakris, som elsker hopping og kos, sin tur til å presenteres i vår faste spalte. Han er 809 gram lett og trolig et par måneder gammel. Berhus mener han er av rasen løvehode-blanding. Og han er sort, som navnet tilsier.

- Vi er utrolig glade for at han ble funnet og unngikk å bli påkjørt av traktoren, sier Berhus, som håper han kan få et godt hjem etter kastreringen i begynnelsen av august.

 

Kan du gi Lakris et hjem? Kontakt Kaninhjelpen Sørlandet på kaninhjelpen@gmail.com