Kommer til kort


Skrevet av: - -
Foto: og tekst: Oda Bjerkan

Publisert: 03.08.2017. Sist endret: 03.08.2017 08:45:50


Mathias på åtte har én god grunn til å returnere til Kristiansand: Vokser han ti centimeter til, får han lov til å gjøre alt av aktiviteter i Dyreparken.

Navn: Robert Eide (27), Adriana Støbakkvik (27), Emilie (3 mnd.) og Mathias Støbakkvik Eide (8).

Reiseform: Bil, fly og leilighet

Fra hvor: Ålesund
Hvorfor er dere i Kristiansand?

- Fordi vi trengte ferie og å komme oss litt vekk fra Ålesund. Vi er egentlig på jakt etter solen, men har så langt ikke funnet den. Familierelasjoner medvirket også til at Kristiansand var et fint sted å feriere. Familien er funnet, og nå mangler vi egentlig bare sola!

Hvordan bor dere?

- Vi bor i en leilighet på Birkeland, faktisk. Noe som resulterer i at vi stadig rømmer til mer sentrale områder. Vi synes nemlig det er litt dødt der - men det er veldig mange fine vann å bade i, da.

Har dere noen tanker om byen?

- For en by Kristiansand er! Det myldrer av folk og liv i gatene, og det er mye mer å gjøre her - spesielt for en på åtte år.

Hva mener dere er det beste og verste med Kristiansand?

- Det beste må definitivt være været, når det dukker opp i ny og ne. Åtteåringen mener nok at dialekten er det verste, da han tidvis sliter med å forstå hva dere sier her nede.

Hva har dere opplevd mens dere har vært her?

- Vi har badet masse og besøkt hyggelige restauranter. I tillegg har vi besøkt Aquarama og et sirkus, hatt tre dager i Dyreparken og spilt basket på Bystranda. Dette er med andre ord først og fremst barna sin ferie.

Kommer dere tilbake?

- Ja, jeg er bare 130 cm høy nå, men når jeg blir 140 cm så får jeg lov til alt og da må vi jo tilbake for å gjøre det, forteller storebror. De voksne trives også veldig godt - og kunne tenkt seg en tur på Palmesus i fremtiden. - Kristiansand er nok også stedet jeg hadde dratt til, om jeg skulle flyttet fra Ålesund, forteller mor.


Les også:

Tre sultne brødre

Ble "lovet" godt vær