Jeg har tydeligvis ikke noe liv


Skrevet av: - -

Publisert: 03.08.2017. Sist endret: 03.08.2017 15:49:02


Jeg er opptatt av skole, karakterer og læring. Jeg bruker tid på lekser og øving til prøver. Betyr det at jeg ikke har et liv?


Flere ganger i uka hører jeg ting som «du har ikke noe liv» eller «skaff deg et liv» fra klassekamerater. Kun fordi jeg gjør lekser og får gode prøveresultater. Men tydeligvis «kaster jeg bort» livet mitt på skolen. Jeg ville kalt det å investere i fremtiden min. På videregående eller universitet vil jeg være glad for tiden jeg brukte på skolearbeid.

Det er viktig for meg å få en god utdanning og en god jobb, så da skal jeg jobbe for det. Men nå er det som om det å være opptatt av skole og slike ting, er noe man burde skamme seg over. Hvis du liker skole, eller er flink på skolen, burde du være stolt over det. Og hvis noen sier at du ikke har et liv, eller at du kaster bort livet ditt, er de sannsynligvis bare sjalu. Kanskje de ikke får like gode resultater som deg. Skole er kanskje ikke like viktig for alle, men om noen gjør det bra, burde de kunne være stolte over det - uten å bli kalt stygge ting.

Det er alltid snakk om at resultater ikke er viktige, og at karakterkortet ditt ikke sier noe om hvem du er, men at personligheten din er viktigere. Og det er sant, men hva med dem som har jobbet gjennom hele året for å få gode resultater, skal vi ikke skryte litt av dem også? Man må jo kunne være stolt over sine egne resultater.

I tillegg til skole, lekser og prøver har jeg tid til å gå på dans tre ganger i uken og drille i korps. Så man kan gjøre begge deler. Du trenger ikke å sitte hjemme hele kvelden hver kveld heller.

Hvis du er stolt over det du gjør, hvis du liker skole og gjør det bra, bruker mye tid på det og kanskje til og med har det gøy underveis, hva er dumt med det? Fordi poenget er at jeg har et liv, og jeg vil bruke det på å gjøre gode ting som jeg om mange år til kan se tilbake på - og være stolt over det jeg fikk til. Så i det lange løpet, vinner på en måte de som bruker tid på skole, utdanning og jobb.

Så dere kan le av meg nå, men jeg har det fint - så jeg bryr meg ikke.Emma Janse, 13 år
Les også:

Stå på, emma!