- Eldorado for barn

Ukas turister


Skrevet av: - -
Foto: Oda Bjerkan

Publisert: 10.08.2017. Sist endret: 10.08.2017 08:42:15


Familien Johansson dro på ferie på barnas premisser. Det har så langt resultert i svømmeegenskaper og godt fornøyde barn.
Navn: Grace (34), Leonora (3), Gabriel (6) og Bjørn (32) Johansson. 
Reiseform: Bil og hotell
Fra hvor: SandefjordHvorfor er dere i Kristiansand?
- Fordi barna fortjente en ordentlig ferie på deres premisser! Kristiansand er jo rene eldoradoet for barn, der Aquarama og Dyreparken naturligvis spiller viktige roller, forteller Grace.

Hvordan bor dere?
- Vi bor midt på Bystranda. Der er det masse barn å leke med, tegnerom, spillrom. Jeg har til og med hilst på Sigge, maskoten på hotellet. Det er litt som Syden her, også har de verdens største bord med desserter. Mer dessert enn mat, mener seks år gamle Gabriel bestemt.

Har dere noen tanker om byen?
- Det er en fin by både med tanke på estetikk og størrelse. Vi har ikke rukket å se alt vi gjerne skulle sett enda, da vi kom i går, men det vi har sett så langt er fabelaktig! I tillegg må nok vi som foreldre innrømme at det var veldig deilig at reiseveien ikke er så lang. Også må vi si at Bystranda er veldig flott og forseggjort. 

Hva mener dere er det beste og verste med Kristiansand?
- Det beste må nok være alle aktivitetene for barna. Det er rett og slett ganske lett å være superforeldre her nede! Det verste er ikke ille i det hele tatt, men det blir jo som forventet: Ikke veldig mye voksentid, og vi skulle gjerne hatt en balkong. Det får bli neste gang.

Hva har dere opplevd mens dere har vært her?
- Jeg har lært å svømme i dag, her i Kristiansand, forteller Gabriel opprømt. Lillesøsteren har tatt vannsklie alene for aller første gang. Det har altså vært mye bading, is, pølser og slush, og selvfølgelig dessert - som følge av den enorme dessertbuffeten.

Kommer dere tilbake?
- Ja, det gjør vi nok. Det er mange år igjen hvor ferien vil bli på barnas premisser. Når de omsider blir store, løper nok vi foreldre til Syden så fort det lar seg gjøre. Da vil vi på en ordentlig storbyferie, forteller Grace med et smil.
Les også: Kommer til kort