Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

- Angrer ikke på at vi gikk så hardt ut

Norway Summer Games:


Ole G. Sørensen
Skrevet av: Ole G. Sørensen
Foto: Ole G. Sørensen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 10.08.2017. Sist endret: 10.08.2017 09:57:53


De hadde mål om 5000 deltakere, men endte på 1000. Prosjektleder Kevin Juhl-Thomsen håper likevel årets Norway Summer Games vil inspirere idrettsklubbene til å bli med videre.


IDDA: - Vi gikk offensivt ut, med mål om 5000 deltakere, og vi er jo ikke der. Men jeg angrer ikke på det, og målet er jo fortsatt det samme. Nå blir dette et fint test-år og så håper jeg folk ser mulighetene som ligger i dette, slik at vi kan bygge videre på dette neste år, sier Juhl-Thomsen.
Foto Kjell Inge Søreide
- Jeg har allerede fått tilbakemeldinger fra mange idretter som vil være med neste år.
Tirsdag kveld var det åpningsseremoni i Gimlehallen.
På programmet glimrer idretter som fotball og håndball med sitt fravær, mens de 23 idrettene som er med har samlet rundt 1000 deltakere.
- Det å få alle til å klubbene og idrettene til å snakke samme språk har vært en utfordring. Det er mange involverte, så dette blir en enorm læringsprosess. Men nå skal vi vise at vi får dette til og ta godt var på deltakerne som er her, sier Juhl-Thomsen.


Fektere
- Det har vært gøy, men ganske slitsomt, sier Leif Birger Olsen.
11-åringen er blant deltakerne på Kristiansand fekteklubbs fekteleir uka før Norway Summer Games. Der hadde klubben håpet å arrangere NM, men de fikk de ikke tildelt av fekteforbundet. Dermed blir aktiviteten lavere enn planlagt under lekene, men likevel med to lagstevner i sabel og florett, barnestevne og åpen dag 10. august for de som ønsker å prøve fekting. Under fekteleiren gjennomførte klubben sitt første internasjonale stevne, "Friends in Fencing Foil Competition" som en liten forsmak på Nordisk Sabelmesterskap som klubben skal arrangere i oktober.
- Jeg gleder meg til min første konkurranse, og så håper jeg å teste noen andre idretter, kanskje kajakk? sier Leif Birger, som har fektet i snart to år.

FEKTESOMMER: Leif Birger Olsen (11) og Marianne Wilson, leder i Kristiansand Fekteklubb, ser frem til roligere dager under Norway Summer Games, etter en intens fekteleir den siste uka.

Marianne Wilson, leder og trener i Kristiansand fekteklubb, forteller at rundt 40 fektere, inkludert 11 fra Kina, har vært i aksjon under fekteleiren i forkant av Summer Games.
- Vi har hentet to trenere fra Ungarn og invitert fektere fra Kina. Vi har også besøk av en trener fra Orleans i Frankrike, vår vennskapsby, sier Wilson.
- Hva betyr Norway Summer Games for klubben?
- Konseptet er spennende og det gir oss muligheten til å delta i noen stort, som vi ikke kunne gjort hvis ikke. Vi hadde håpet å legge NM under Summer Games, men fikk nei fra forbundet. Neste år blir det NM, men da dropper vi nok fekteleiren. Det er et tapsprosjekt for klubben ettersom vi får lite støtte, sier hun, og legger til at de har laget en fekteutstilling som står på biblioteket.
Hun skulle gjerne sett at Norway Summer Games kunne bidra mer økonomisk og hun synes også det er for dårlig at det endelige programmet ikke ble klart før denne uka.
- Det gjør det vanskelig å markedsføre oss, og for deltakerne å planlegge hva de skal gjøre.


Måtte avlyse konkurranse
Ved siden av fekterne i Idda Arena er 70 barn i aksjon med Taekwondo. Det er Lauvåsen Taekwondo og instruktørene fra Big Foot Fighting som står bak.
- Vi har noe vi kaller ninjaløype, der ungene får teste litt hva taekwondo går ut på. Vi ønsket å arrangere et stevne, men vi fikk for få påmeldte, så da gjorde vi dette i stedet, sier instruktør Ken Holter.
- Vi er veldig positive til Norway Summer Games, men det er litt vanskelig for oss ettersom det er litt før taekwondo-sesongen begynner, sier han.

TAEKWONDO: 70 barn fikk teste Taekwondo gjennom en

Teste idretter
Juhl-Thomsen erkjenner at det ikke var ideelt at ikke programmet var spikret før dagen før arrangementet startet.
- Det er mye vi gjerne skulle gjort bedre, men mange involverte og mye usikkerhet rundt om vi kunne bruke Gimlehallen er blant årsakene til det. Det at noen idretter har hatt få påmeldinger har også gjort at vi har måtte endre en del, sier han.
Det er flere idretter det ikke arrangeres konkurranser i, men mye av poenget med Summer Games er at ungdommen skal få teste ulike idretter.
- Interaksjonen mellom idrettsungdom fra ulike idretter, og det at de kan få teste ut nye ting, er det som er gøy å se, sier prosjektlederen.
Hva gleder du deg mest til denne uka?
- Når vi får rigget til fest i Tresse. På grunn av været kunne vi ikke gjøre det på onsdag, men fra torsdag er alt oppe. Da håper jeg folk kommer innom for å se hva dette handler om.

ÅPNING: Tirsdag var det åpningsseremoni og konserter i Gimlehallen. Foto: Kjell Inge Søreide

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse