Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

På den grønne gren

På den grønne gren


Skrevet av: Lillian Røssaak
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 10.08.2017. Sist endret: 10.08.2017 11:31:43


I en verden av kjøddhauer er det sannelig godt man har slike som Ingrid Moe.


Her spirer og gror det, Ingrid. Fullt hus en søndag i kirketida. Er du i zen og flow?
- Egentlig har jeg vært litt stressa det siste, jeg skada armen og kunne jo ikke bruke den til så mye, og så er det mye som skal på plass. Når jeg ikke får yogaen min så blir jeg sinna. Men den ubalansen er i ferd med å rette seg, alle hender er på plass nå.

Du ser da uforskammet ung og avslappet ut, er det all yogaen og frøene?
- (Stort perlesmil) Jeg ser visst yngre ut enn jeg er. Det er klart, at det vi spiser og måten vi lever på virker inn på kropp og sinn.

Vi sofaslasker som spiser kjødd og drikker vin får takke genene. Hvordan er det med ferie, får du deg ei uke på svaberget til å sola fua?
- Jeg har alltid hatt størst fokus på jobb. så ferie blir det ikke mye av. Jeg reiser til New York og tar modelloppdrag for å få inn penger, og her skjer det jo mye nå med spiregården. Men jeg pleier alltid ta meg ei uke på ibiza og freser av meg.

Oh, ibiza darling. Vill festing og klining med fregnete britiske gutter?
- Jeg prøver å dra dit litt utenfor den villeste brite-sesongen. Hahaha. Men det er ei uke med heilt crazy. (Ler godt.) Men jeg føler meg som ei gammel oldemor i kroppen når jeg kommer tilbake. Da må jeg ha så mye yoga, atte.

Det virker som alle driver med en eller annen form for yoga for tiden. Jeg er redd jeg havner halvveis ut i en slags patetisk spagat og ikke kommer opp igjen.
- Jeg syns du skal prøve. Det finnes en yoga for alle. Da jeg prøvde det første ganga følte jeg ikke det var noe for meg, men det endret seg da jeg fant den riktige yogaen. Og nå kan jeg ikke leve godt uten den.

Så for oss som er runde i kantene men stiv som en stokk, og redd for fis og svak for latterkramper, så finnes der en yoga?
- Yoga for stive og støle er vel Yin Yoga, vil jeg tro. Men hvis du vil trene ordentlig ville jeg jo hoppet i ashtanga, vinyasa eller noe hatha.

Snakker du yogisk nå?
Nå snakker jeg yogisk. (Nytt perlesmil.) Etter en yogatime får du en helt annen ro, og det er bra trening som er snill mot kroppen. Det mentale er vel så viktig som det fysiske.

Jeg pleier bare skylle hodet i saltvann, så føler jeg meg smidig som en jungelkatt. Er du ei sørlandspige som bader i sjøen?
- Jeg er vokst opp på Andøya rett ved stranda. I dag har jeg faktisk bada før jobb. Jeg var den eneste på hele stranda, da følte jeg som en ekte nordmann. Det er skikkelig deilig å bade i sjøen.
Rensende og friskt.

Det er ikke alle 30-åringer som kan kjøpe seg en bygård sånn uten videre.
- Jeg har tjent godt som modell, så jeg fikk lagt til side til å investere i noe på et tidspunkt. Så dukket denne opp på Finn, og nå er jeg her. Det er veldig gøy, veldig spennende og litt skummelt. Jeg leier ut saler til yoga, og har to utleieleiligheter i bygget som hjelper på finansene.

Modell-livet. Er man alltid sulten og litt trist? Eller er det full fart og flørt og penger og moro?
- Det er litt av alt. Da jeg jobbet i Paris var jeg deprimert, og da ble jeg veldig tynn, noe som de syns var bra. Men i New York er det mer «kommerst». Der skal man ha et sunt utseende, og der reagerer de om du blir for tynn igjen. Det er der jeg har bodd og jobbet mest da. Men det er jo mye penger, om du er heldig og dyktig. For meg er det litt.. overfladisk lykke. Jeg har fått sett mye, reist mye og gjort mye gøy.

Krig og fred og sånn?
- Modellyrket er ikke noe jeg har brent for, men den har gitt meg mulighet til å investere i dette. At jeg kan gi noe til andre, et godt sted å finne ro, meditasjon og næring. Det er meningsfylt arbeid. Ellers er jeg jo utdannet elektroingeniør, så jeg har noe å falle tilbake på. Hahaha. Jeg brenner for denne livsstilen, den gir meg så mye og gjør meg godt, så jeg vil gjerne drive med det så lenge jeg kan.


Beauty and brain: Ingrid Moe er et sunt tilskudd til byen, I Spiregården tilbyr hun næring og ro. Når hun skal frese av seg alskens stress, bedriver hun yoga eller drar til Ibiza.  Begge deler like halsbrekkende.



Ingrids sommer


Den perfekte sommerkveld? - Det må være på stranda med venner, gjerne med gitar, en litt småkjølig kveld, sånn liten lys halvnatt. Det gir så mye energi å være ute i lyset.

Det beste sommermåltidet, med musikk til? - Vannmelon! Det er så deilig, jeg kan spise en hel en, jafse i meg med skje. Det er så godt at, og sunt.
Musikken blir humørbetinget. Alt uten country. Spirituell elektro er bra. Det er «litt svevende» for andre. Vi hørte just på Celine Dion og sa «Det er jo sykt bra egentlig.» Nå gjør det ikke noe at det ikke er kult. Vi bare hører på det.

Det beste stedet i Kristiansand sommerstid: - Det må bli Ny Hellesund. Jeg er jo ei sjøjente som var mye i seilbåt som liten, og bodde rett ved stranda. Da er Ny Hellesund fin.

Hva er Sørlandets hemmelighed? - Det må være at byen blomstrer, at flere og flere folk er åpne for annerledesheten og ikke redde for å prøve nye ting. Som for eksempel Spiregården.

Har du hatt en artig/ kjedelig sommerjobb? - Jeg hadde alltid lyst å jobbe i jordbæråkeren, men jeg fikk aldri lov. Det var det polakker som skulle gjøre. Jeg fikk jobbe i frukt og grønnsaksbod på Torvet, og det var veldig gøy. Det var også der jeg ble «oppdaget». Sommeren noen år etter hadde jeg ett par uker modelljobbi i Paris, men jeg lengtet hjem og jugde på meg ei syk bestemor og gråt en skvett for å komme meg hjem og stå i fruktboden i stedet.

Den sommeren du var 15? - Åh, det var den sommeren vi var hekta på Ringenes Herre. Venninna mi og jeg hadde en magisk reise, der vi falt litt ut av samfunnet, og løp i skogen og lekte alver.

Hva tenker du om cruiseturister? - Det kommer faktisk noen av dem inn her på kafeen, det er veldig hyggelig med amerikansk og italiensk rundt bordene. Ellers merker jeg ikke mye til dem.

En minneverdig kulturopplevelse? - Det må være da jeg så Swanlake på Lincoln Senter, tror aldri jeg har vært så betatt av et stykke. Helt utrolig! Også har jeg utallige festivalminner, der Quart inngår, men Palmesus har jeg ikke helt tatt inn i hjertet enda. Også likte jeg godt Envision i Costa Rica.

En sommerflørt? - Det har vært mange av dem! Hahah. Da jeg studerte i Australia traff jeg en veldig kjekk tysker som var ute og reiste. Det var mye love i Byron Bay den sommeren der. Vi sov ute på stranda og greier, jeg var så forelska! Det var en kortvarig, men nok ganske intens affære. For mamma ringte og sa «Pass nå på at du ikke får deg kjæreste i Australia».

Hva slags forhold har du til sommerkroppen?
- Sommerkroppen ligger i sinnet. Det er vel forholdet til den nå i alle fall. Jeg var litt mer kritisk før. 







Les også: Nå har han funnet gull



Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse