Står sammen i alt

Ukas hjemløse


Mai Linn Tronstad
Skrevet av: Mai Linn Tronstad

Publisert: 10.08.2017. Sist endret: 10.08.2017 11:40:14


- Brage og Bettan må være sammen, de er avhengige av hverandre, sier Arnfrid Robstad.


TINNHEIA: Søskenparet har vært hos Dyrenes Beskytter Kristiansand i over ett år. Robstad, daglig leder i organisasjonen, forteller at de ble født hos en eier med over hundre katter, et kattehold som ble en dyrevernsak.
- Vi tok imot et stort antall av disse kattene, blant annet Brage og Bettan, som vi også kaller Jenta Mi. Sistnevnte tok ti måneder å få helt trygg, sier Robstad.
De var unge voksne da de ble funnet, og har nå blitt omtrent to år. Begge var veldig redde i starten, spesielt Jenta Mi.
- Hun har fått det kallenavnet fordi hun har en spesiell plass i våre hjerter. Da hun kom hit, lå hun helt skrekkslagen uten å røre seg. Broren var litt mer sosial. Litt etter litt ble Jenta Mi en trygg, glad og leken katt. Vi kan bare si «Jenta Mi, skal vi kose?», så kommer hun og har en liten orgie i koseglede. Å se en skrekkslagen katt som dette bli glad og trygg, er den største gleden vi har her oppe, sier Robstad.
Hun forteller at søskenparet liker seg godt i organisasjonens hus på Tinnheia.
- Men etter et år innendørs hadde det vært fint om de kom sammen til et sted hvor de etter hvert kan ut. De vil nok være litt tilbakeholdne i starten, men det går fort over, sier Robstad. 


BRAGE
BETTANKan du gi Bob et hjem? Kontakt Dyrenes Beskytter Kristiansand på admin@db-k.no

Les også: Lakris på avveie