Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Suksess med Barnas Øy


Skrevet av: Arne Lunde
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 10.08.2017. Sist endret: 10.08.2017 11:46:42


På Bragdøya går barna både i og på vannet når de lærer om å ferdes rett i skjærgården. Barnas Øy har vært fulltegnet i sommer.


BRAGDØYA: - SUP har vært det gøyeste til nå, selv om det var litt vanskelig i begynnelsen, medgir Kamille Karlsen Brøvig (9).
SUP står for Stand Up Paddling og går ut på å padle på brett stående. Sammen med venninnene Mathea Berge-Eriksen (9), Marthe Nicoline Bremseth (9) og Una Gaupseth Rykus (8) inntar hun italiensk lunsj i sola etter padleturen.
Den har de vært med å lage selv.
- Det er faktisk kjempegøy å lage mat, og så er det sunt det vi lager! Anna (Anna Tosca Marie Arntsen, jour.anm.) er vår gruppeleder og fordeler oppgavene til oss, sier jentene.
Spagetti med kylling og sunne grønnsaker viste seg å gå rett hjem hos barna. Maten er egentlig et kapitel for seg på Barnas Øy.

Italiensk lunsj: Mathea Berge-Eriksen (9), Marthe Nicoline Bremseth (9), Kamille Karlsen Brøvig (9) og Una Gaupseth Rykus (8) fant seg til rette på leirkjøkkenet: - Det er kjempegøy å lage maten selv, og så er det sunt, samstemmer de.

Sunt kosthold

- Maten skal helst være kortreist, den skal være sunn og naturlig, og være tilsatt minst mulig «spetakkel», poengterer Erik Berglihn, den ene av duoen Erik & Erik som er gründere bak Barnas Øy-konseptet.
Sammen med Erik Arntsen arrangerer han skjærgårdsskolen for tredje året på Bragdøya. Det har vist seg å dekke et behov for barn i alder seks til 13 år, ettersom alle ukene til nå denne sommeren har vært fulltegnet. Til sammen er det fem uker med Barnas Øy, den siste denne uka.
- Vi er opptatt av å lære opp barna til å bli kompetente på å ferdes i skjærgården, og gi dem ulike utfordringer og opplevelser, forteller de to.
Roturer, fisketurer, bading, fridykking og å lære båtmannsknop, halvstikk og andre knuter er andre aktiviteter. Barna hentes med Kystlagets båt i Auglandsbukta om morgenen og skysses tilbake om ettermiddagen, fra mandag til fredag.

Rift om sommerjobb

Med seg på laget har Erik & Erik 15 sesongarbeidere og assistenter, mange av dem studenter fra UiA hvor de begge jobber på Senter for Entreprenørskap når de ikke driver sommerskole på Bragdøya.
- Det handler om innovasjon og igangsetting, lære bort praksis til studentene, og det er i alle fall ikke vanskelig å få fylt opp med søkere til sommerjobb her ute, smiler de to.
Nå tenker de å videreutvikle konseptet:
- Fra neste år vil vi forsøke å få til et tilbud for dem mellom 13 og 15 år. Mange av barna her har vært med flere år og de ønsker å fortsette når de når aldersgrensen på 13 år. Vi tenker å samarbeide videre med Kystlaget og å kunne bruke Lister-skøyta for å kunne ta lengre turer ut på sjøen, blant annet. Mulighetene er mange på Bragdøya med et aktivt kystlag, sier de.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse