Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

- Dette har jeg venta lenge på

åssen går det?


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 07.09.2017. Sist endret: 07.09.2017 10:15:39


For Jorun Stiansen svartner det helt når hun ikke får til dansetrinnene i «Skal vi danse». Venndølen synes likevel det er himla gøy å være tilbake i rampelyset.Hvem: Jorun Stiansen (33) // Aktuell: Deltar i «Skal vi danse» på TV2 denne høsten

Vant Idol i 2005 // bosted: Grimstad // Jobb: Ansatt på kulturhuset Moonlight i Vennesla og personlig trener på Stamina i Grimstad // Ga ut albumet «Unstable» i 2005 og singelen «Sticky hands» i 2008


Åssen går det, Jorun?
- Akkurat nå treffer du meg i mitt mest forbanna hjørne. Det er et steg jeg ikke får til og jeg blir så sinna at det svartner helt. Jeg har tålmodighet som et lemen. Hvis jeg må gjøre ting mer enn 15-20 ganger, klikker det helt for meg. Det var greit med en distraksjon nå og helt topp at du ringte. 

Dansepartneren din Fredric må med andre ord være av det tålmodige slaget?
- Ja, jeg har så vondt av han av og til. Fredric går gjennom sykt mye med meg, og jeg er nok ikke lett å ha med å gjøre alltid. Men vi ler masse sammen og er veldig like. Jeg er glad for at jeg fikk akkurat han. 

Hvordan var det å danse på premierekvelden i beste sendetid lørdag?
- Det var så gøy! Både salen og settingen var så fin. Å danse i Nydalen studio er stas. Det er det samme studioet som da jeg var i Idol. Det er veldig spesielt å gå i de samme gangene som jeg var for 13 år siden. 

Ja, hva har du holdt på med i årene som har gått etter at du vant Idol?
- Jeg har blant annet jobbet med ungdom på aktivitetshuset Moonlight i Vennesla. Der har jeg hatt sanggrupper, fungert som coach og lært vanvittig mye. Jeg har også utdannet meg som personlig trener. Jeg trakk meg tilbake etter å ha vært programleder i «Bingo, bingo» i 2011. Det var et beintøft valg å ta, men jeg kjente at jeg trengte å konsentrere meg om familie, venner og de gode rutinene som gjør meg til meg. Underveis har jeg holdt kontakten med folk her i Oslo, og i fjor følte jeg meg klar for å komme tilbake. At jeg fikk det til allerede i år er helt fantastisk. Dette har jeg ventet lenge på! Jeg kjenner at det er utrolig godt å komme tilbake foran kamera og ha kontakt med publikum igjen. 


GOD MATCH: Joruns dansepartner heter Fredric Brunberg og venndølen skryter av han og sier han må går gjennom sykt mye med henne. Mye fordi hun blir så eitrende forbanna når hun ikke får til dansetrinnene med en gang. Foto: Thomas Reiseter, TV2.


Du og dansepartneren din ligger på delt andreplass. Hadde du forestilt deg at det skulle gå så bra på forhånd?
- Nei, ikke i det hele tatt. Nivået er skyhøyt i år. Målet mitt var å gjennomføre uten noen store feil. Det høres rart ut, men det er det du tenker når du kun har én mulighet til å vise fram det du har lært. Jeg fokuserte på å huske stegene og tenkte verken på dommerne eller noe annet. 

Hvor mye trener dere?
- Vi har fast tid fra 12.00 til 15.00 hver dag, også kan man trene mer hvis man vil. Men de er flinke til å tenke skadeforebyggende slik at det ikke blir for mye. Jeg trener mye på treningssenter, men kjenner dette godt på kroppen likevel. Det er en helt annen måte å bruke kroppen på. 

Har du danset mye før?
- Jeg har elsket å danse helt siden jeg var liten. Det var min favoritt-ting å gjøre når pappa spilte The Beatles og Elvis hjemme, men jeg har aldri danset systematisk og organisert før. Nå håper jeg at jeg kan overraske meg selv og ikke minst andre, det hadde vært sykt gøy. Jeg vil vise at man kan få det til bare man legger litt trening og vilje i det man gjør. Jeg har jobbet med barn og unge i fem år og fått respekt for hvordan de tenker. Jeg vil vise dem at man kan stole på seg selv og gjøre ting på sin egen måte. Du kan få det til! Nå håper jeg Sørlandet vil hjelpe meg til å være her lenge. 

«Hang pattane ute?» spurte du på direktesendt tv og høstet stor latter både fra dommere, publikum og sikkert også folk hjemme i stua. Har du alltid vært like frittalende?
- Ja, det er pappas feil. Jeg eier ikke skam. Det kommer bare rett ut. Rett fra «påsen». Heldigvis virket det som om de i TV2 var fornøyde med kommentaren min.Fem kjappe:


1. Fortell en hemmelighet om deg selv?
- Hvis chips eller ostepop-posen er åpna feil vei/opp ned så klarer jeg ikke å spise av den.

2. Hva er ei perfekt helg for deg?
- På en varm solskinnsdag: Frokost på Pladebaren med gode venner, lunsj på Smag og behag med familien, deretter ei surferunde på flatt vann i Nidelva på Furrebanen Wakeboardpark, så et middagstreff med masse mat og god naturvin med nære venner, og så avslutte dagen på konsert med The Dogs.

3. Hva skulle du ønske du var bedre til?
- Å senke de strenge kravene som jeg alltid stiller til meg selv bittelitt.

4. Hvem i hele verden ville du helst ha spist en bedre middag med?
- James Hetfield, Elvis, Beyonce, Ozzy Osborne eller Barack Obama. Det er ei salig blanding!

5. Hvis du hadde hatt makten i Norge for én dag. Hva ville du gjort?
- Jeg kommer søren ikke på noe her altså! Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse