Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Kulturtilbud i egen hage


Mai Linn Tronstad
Skrevet av: Mai Linn Tronstad
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 07.09.2017. Sist endret: 07.09.2017 10:26:59


Ekteparet Monstad trives med å ha både kino- og konserttilbud like utfor døra i Randesund Hageby. Meglere tror konseptet hvor man kjøper tilbud og tjenester sammen med boligen er kommet for å bli.


RANDESUND: - Jeg tror boliger med servicetilbud er en voksende trend, som vi har sett det med blant annet Hovedgårdstunet i Vågsbygd, Bystranda Park og Gurines Hage. Mange ønsker å kjøpe seg mer frihet - og en betjent resepsjon hvor man kan bestille tjenester, sier Ingrid Svendsen i Sørlandet Eiendomsmeglerforening.
Hun tror at muligheten til å leie gjesterom i slike konsepter er et stort pluss.
- Leilighetspriser i dag er ofte dyrere enn eneboligen man skal selge. Når man har mulighet til å leie en hotellhybel når man får gjester, sparer man kanskje en million på å droppe det ekstra soverommet.
Hun mener «komfort» og «et lettere liv» er andre viktige stikkord for trenden med å selge en service- og tilbudspakke sammen med boligen. Men siden flere har beveget seg inn på dette sporet, tror hun det er lurt av utbyggere å finne en måte å skille seg ut på.

Sosialt

I Randesund Hageby, som er rettet mot dem over 45 år, får man blant annet felles hage, mulighet for hageparsell, volleyball- og bocciabane, trimrom, behandlingsrom og betjent resepsjon som hjelper med bestilling av tjenester. I tillegg legger utbyggerne i HSH Utvikling vekt på å skape en møteplass for beboerne og andre randolker, ved å invitere til både utekino, filosofikveld, bokkvelder, vinsmaking og konserter på området.
- Vi ser for oss å delta på alle kulturarrangementer, så lenge vi er hjemme. Vi er ganske altetende når det gjelder kultur, og er allerede på en del i Kilden og i Søm kirke, sier ekteparet Bjørn og Liv Judit Monstad, som flyttet inn i en av bungalowene her i påska i år.
- Med et feriehus i Høvåg fra 1821, trengte vi et lettstelt hus i hverdagen. Vi innså at vi nærmet oss 70 og ville bo enklere med mindre vedlikehold, forteller Bjørn.
De har utsikt mot skog og rådyr på ene siden av huset - og mot fellesområdet for naboene på den andre.
Det kan ikke bli for tett og for sosialt?
- Vi har jo Høvåg hvor vi er mye for oss selv, mens her kan vi velge om vi vil være sosiale. Man velger selv hvor mye man vil være med. Jeg inviterte alle damene i bungalowene her på kaffe, og da var det noen som sa «jeg har i grunnen nok med det jeg har». Det er fint, da vet vi det, sier Liv Judith.
På kaffeslabberaset diskuterte damene hva de har lyst til å gjøre sammen fremover, og det ble planlagt både lesegruppe og potetdyrking på en felles hageparsell.
- «Ditte» er veldig flink til å prate med naboer, hun har hatt dem på besøk både her og i Høvåg. Vi er sosiale begge to, og utrolig fornøyde med naboene. Du må ikke selge til hvem som helst, sier Bjørn, henvendt til Kirsten Vik, salgs- og markedsansvarlig i HSH Utvikling. 


VIL BRUKE FELLESSAREALER: Bjørn og Liv Judit Monstad kommer til å være aktive i både hage og hobbyrom etter hvert, men har konsentrert seg om å komme i orden inne i første omgang.

Kulturbærer

- Vi er overbevist om at en aktiv og sosial hverdag gir god livskvalitet. Randesund Hageby Kultur har som mål å bli et sted hvor mennesker kan oppleve, lære, nyte, diskutere og bli kjent. Det er god folkehelse i å være engasjert. Vi ønsker å ta et samfunnsansvar som kulturbærere i Randesund. Vi mener at bydelen mangler et samlingssted for kulturaktiviteter, og den posisjonen ønsker vi å ta. Ikke bare for de som bor her, men for alle som ønsker å delta, sier Vik, og legger til:
- Å være aktiv og holde kroppen i form er viktig, men det gjelder også for det mentale. Gjennom Randesund Hageby kultur ønsker vi å engasjere, inspirere og spre glede.
Første kulturarrangement var kino i hagen 18. august, hvor 50-60 personer møtte opp, i tillegg til dem som så filmen fra balkongene.
- Vi har fått utrolig positive tilbakemeldinger, sier Vik.
Ingvild Eriksen Arrestad er servicevert i resepsjonen, og den som møter beboerne i hverdagen. Hun steker vafler på vaffeltorsdag, hjelper med tekniske ting og bestiller tjenester for beboerne.
- Det er så trivelig å jobbe her. Jeg føler beboerne har blitt en god gjeng som er godt kjent med hverandre nå, sier hun.

Ekstra innsats

Claus Eftevaag, regionsjef i Agder for EiendomsMegler 1, sammenligner boligmarkedet her i byen med hovedstadens marked slik:
- Mens ting går mer på skinner i Oslo, og boliger der blir solgt uansett, leverer utbyggere her gjerne bedre kvalitet og er mer kreative for å få ting solgt. Det er en glede å samarbeide med HSH Utvikling om Randesund Hageby, de tar ting litt lenger og er spesielt opptatte av å skape et godt bomiljø. Det er ikke uten grunn at dette prosjektet er blant dem som har solgt best i byen det siste året, sier Eftevaag, og legger til:
Ekteparet Monstad lurte en periode på hva i all verden de hadde gjort, da de kjøpte bungalowen. Men det var før de flyttet inn, siden har de aldri angret.
- Det eneste jeg har savnet er plommetreet i den gamle hagen. I dag kom nemlig en kollega inn på jobb med akkurat de plommene i en pose, sier Bjørn.


GOD RESPONS: Salg- og markedsansvarlig Kirsten Vik (t.v.) og servicevert Ingvild Eriksen Arrestad får mange gode tilbakemeldinger på arrangementer og tjenester de tilbyr. Serviceverten ser nye vennskap bli knyttet i felleslokalene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse