Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Torvdag på Kongsgård


Skrevet av: Arne Lunde
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 13.09.2017. Sist endret: 13.09.2017 10:29:03


Sanitetskvinner på flyttefot: Etter 70 år på Torvet har sanitetskvinnene gått inn for landing på Kongsgårdjordene.


Fakta

Kristiansand Sanitetsforening er en lokal avdeling av Norske Kvinners Sanitetsforening. Sentrale prosjekter er Kløvertun boligkompleks og rehabiliteringsavdeling, Solvang aktivitetssenter og boliger, Lindrende enhet og stråleenheten ved Sørlandet sykehus. I tillegg støttes utviklingsarbeid i Etiopia og en rekke andre frivillige veldedighetstiltak. Foreningen er livssynsnøytral og politisk uavhengig.
KONGSGÅRD: - Jeg vil kalle det hell i uhell at vi måtte flytte bort fra Torvet når jeg ser hvor mye som skjer rundt forbi her i dag og hvor mange som har tatt turen hit, stråler Wenche Tronstad, mangeårig leder i Kristiansand Sanitetsforening.

Fornøyde ledere: Lisbeth Andersen (til venstre) er nyvalgt nestleder i Sanitetsforeningen, mens Wenche Tronstad har vært leder i over 20 år. -Jeg tror det var en mening med at vi skulle flytte fra torvet når jeg ser hvor vellykket dette ble, smiler hun og får bifallende nikk fra Lisbeth.

Særlig er hun glad for at mange barnefamilier fant veien til Kongsgård-Dagen som den opprinnelige torvdagen er døpt om til. Torvdagen var dagen da lotterier, bruktmarked og salg av håndarbeid ga penger i kassa til foreningens mangesidige arbeid lokalt.

-Her kommer mange som vi nok ikke hadde sett om vi hadde vært på Torvet. Det er jo så flott at vi treffer folk i alle aldre og at det skapes liv, noe som også kommer beboerne på Kløvertun til gode, bemerker Wenche om alle aktivitetene som gikk for seg på søndag.

Skjerpet seg: Steinar Jensen, med lang fartstid fra museet, hadde storinnrykk av kunder som ønsket å få slipt knivene sine. Her er han i sving med flere kniver fra Midt Agder Friluftsråd som Janne Johnsen (blå jakke) har levert inn. Eva Lill Bjørklund fra Sanitetsforeningen har også tatt turen innom verkstedet.

Bruktmarked, internasjonal kafe, knivsliping, natursti, ansiktsmaling, hundedressur og rullatorløp var noe av det besøkende kunne ta del i søndag ettermiddag. Enkelte regnbyger så ikke ut til å skremme noen fra å ta del i utendørsaktivitetene.

Ung rullatorløper

-Jeg har prøvd rullator før, hos oldemor, smiler Victoria Ginette Svindland (11) som var raskest i en av omgangene i rullatorløpet og ble tildelt en flott turkopp av Janne Johnsen fra Midt-Agder Friluftsråd. Løpet var forøvrig såpass uhøytidelig at alle deltakerne fikk samme premie.

Eksotisk: Fowsiya Dalir, Masbal Shure og Amad Ali fra Somalisk kvinneforening disket opp med fargerike retter som mange fikk prøvesmake.

-Det har ikke vært vanskelig å få frivillige til å stille opp til denne dagen, jeg anslår at mellom 50 og 60 er i sving her i dag, forteller Janne som altså representerer Midt-Agder Friluftsråd, en av flere organisasjoner som har gått sammen med Sanitetsforeningen om Kongsgård-Dagen. Kristiansand Museum, Donn, Oddersjaa og sykehuset er andre som har sluttet seg til.

Ansiktsmaling; Julie Skaiå Bisseth (6) syntes det var spennende å bli forvandlet til en rosa tiger hos Linda Lund. Køen ble til tider lang for de som ønsket en ansiktsforvandling.

En mening med det

- Da Sanitetsforeningen måtte flytte fra Torvet valgte de å flytte hit og i den anledning ba kommunen oss om å lage en felles aktivitetsdag som involverte flere foreninger og institusjoner, dermed ble det kontakt mellom Friluftsrådet og Sanitetsforeningen og sammen har vi nå klart å få til dette. Jeg tror det er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier Johnsen.

Medsøstre: Inger Lise Sannes, Marianne Sannes, Dong nhi Dang og Eliza Nowacka representerte Sisterhood of Kristiansand som er et lavterskeltilbud for jenter i åttende og niende klasse. Empati, refleksjon og selvtillit er stikkord for virksomheten. Motto: Jeg er god nok!

Wenche Tronstad følger opp:

-Tanken om en Kongsgård-Dag er egentlig ikke ny, det er flere år siden jeg snakket med daværende parksjef Svein Ole Breland om et sånt arrangement, men det ble med tanken den gang. Men nå er det altså blitt en realitet, dette er noe vi bare må jobbe videre med i årene som kommer. Jeg får si som vi ofte gjør her på Sørlandet; det var visst en mening med det.. at vi ikke skulle være på Torvet, altså, smiler hun.

Janne Johnsen, Midt Agder Friluftsråd, var koordinator for Kongsgård-Dagen.

Fakta

Kristiansand Sanitetsforening er en lokal avdeling av Norske Kvinners Sanitetsforening. Sentrale prosjekter er Kløvertun boligkompleks og rehabiliteringsavdeling, Solvang aktivitetssenter og boliger, Lindrende enhet og stråleenheten ved Sørlandet sykehus. I tillegg støttes utviklingsarbeid i Etiopia og en rekke andre frivillige veldedighetstiltak. Foreningen er livssynsnøytral og politisk uavhengig.
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse