Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

- Jeg er ydmyk, lettet og stolt

Harald Furre om valgseieren:


Mai Linn Tronstad
Skrevet av: Mai Linn Tronstad
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 13.09.2017. Sist endret: 13.09.2017 15:06:00


Ordfører Harald Furre mener det er en stor fordel med borgerlig styre både lokalt og nasjonalt.


KVADRATUREN: - Å ha partifeller i regjeringsapparatet gir en helt annen påvirkningsmulighet og tilgang til informasjon, enn om ikke du har dine partifeller der. Jeg håper dette kan bety fortsatt bra gjennomslag for byen i sør, sier Harald Furre, ordfører i Kristiansand, etter et valgresultat han er strålende fornøyd med.
Natt til tirsdag ble det klart at regjeringen fortsatt blir borgerlig – og at Erna Solberg fortsetter som statsminister.
- Jeg gikk til sengs sent mandag med en god følelse. Samtidig lå frykten for at det kunne skje noe i løpet av natta der, da resten av stemmene skulle telles opp. Det skjedde ikke. Det var ikke som et amerikansk presidentvalg, hvor du kan legge deg til et resultat og våkne til et annet. Det er en glede og lettelse at det gikk så bra som det gjorde – og enda bedre i Kristiansand enn nasjonalt, ikke minst. Jeg er rett og slett stolt og ydmyk, sier Furre.

Sikker storkommune

Han beskriver en elektrisk stemning på valgvaken på Scandic Bystranda, men etter festen er det nå tid for å tenke framover.
- Storkommunen er en sak som krever mye energi i tiden som kommer. Nå er det ingen tvil om at Kristiansand, Søgne og Songdalen blir slått sammen, det blir ingen reversering av det vedtaket på Stortinget nå. Ellers kommer vi til å jobbe inn mot Stortinget med saker som bymiljøavtalen og kunstsiloen.

Overraskelser

Hva overrasket deg mest med valgresultatet?
- Det var en utrolig god overraskelse, i positiv retning, at Venneslas ordfører Torhild Bransdal nå kommer på Stortinget. KrF fikk 12,6 prosent av stemmene i Vest-Agder og to på tinget. Det vanket flere overraskelser i løpet av natta, men dette hadde jeg ikke trodd. Dessuten gjorde Høyre det overraskende godt en god del steder. For første gang i historien ble vi størst på Flekkerøy, det gleder vi oss særlig over, sier Furre, og legger til:
- På nasjonalt plan vil jeg nevne at Miljøpartiet De Grønne og Rødt fikk mye mindre stemmer enn det mange meningsmålinger i forkant tydet på.

Optimistisk kraft

Har dere begynt å tenke på neste valg, kommunevalget om to år?
- Ja. Først og fremst skal vi tenke på politisk innhold, men den lange valgkampen mot kommunevalget begynner nå, sier Furre, og sier seg samtidig veldig fornøyd med Høyres innsats i den nylig avsluttede valgkampen.
- Jeg opplever at vi la ned veldig godt arbeid. Vi klarte å banke på femten tusen dører i Kristiansand, det er mye. Vi har hatt et apparat med flinke, ivrige og blide folk som også kommer til å stå på i årene som kommer. At vi har lykkes så godt, gir en optimistisk kraft i arbeidet mot neste valg.
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse