Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Doffen sykler for nytt gull


Ole G. Sørensen
Skrevet av: Ole G. Sørensen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 13.09.2017. Sist endret: 13.09.2017 15:47:55


Kristoffer Halvorsen har allerede sikret seg proffkontrakt med verdens beste sykkellag. Nå vil han avslutte karrieren i Norge med et nytt VM-gull.


BELGIA: - VM blir det største jeg kommer til å oppleve på hjemmebane. Det blir mitt siste U23-ritt og på mange måter en perfekt avslutning, sier Kristoffer Halvorsen.
Vi snakket med ham på telefon da han var på vei hjem fra Belgia, der han syklet to ritt i helga. Nå venter noen roligere dager hjemme i Kristiansand, før han setter kursen mot VM-byen fredag.
- Det viktigste i helga var å få to gode gjennomkjøringer, og det fikk jeg. Nå gjelder det å bare å holde meg frisk, sier han.

Favoritt

Den regjerende U23-mesteren fra VM i fjor er naturlig nok en av favorittene på fellesstarten i U23-klassen også i år. Halvorsen hevder at han er forholdsvis avslappet foreløpig, men at spenningen nok vil ta seg opp når han ankommer Bergen til helga. U23 fellesstarten er fredag 22.september.
- Det blir utrolig gøy å sykle på hjemmebane. Vi har mye å forsvare etter gullet i fjor, og vi skal gjøre vårt aller beste. Men det er ei tøff og utfordrende løype, som gjør det mer krevende å være med helt inn, sier spurtkanonen fra Gimlekollen.
Det store spørsmålet er om han er sterk nok til å være med i tetgruppen helt til slutten, slik at han får mulighet til å spurte til gull?
- Jeg føler meg sterk nok, men jeg må samtidig ha en god dag.
Først skal han i aksjon for laget sitt, Joker Icopal, i lagtempoen på søndag. Der møter han blant annet profflaget han skal sykle for neste sesong.

Blir proff

I slutten av august ble det bekreftet at Halvorsen har signert for Team Sky, kanskje det beste sykkellaget i verden de siste årene. Etter lang tid med spekulasjoner om fremtiden, og hvilke profflag han eventuelt skulle signere for, synes Halvorsen det er fint å ha det avklart i god tid før VM.
- Det gikk ganske lang tid før det ble offentliggjort, men det er et valg jeg mener var riktig nå, sier han.
I Team Sky venter en ny tilværelsen, med lagkamerater som blant andre Tour de France-vinner Chris Froome og Milano-Sanremo-vinner Michal Kwiatkowski.
Er det viktig for deg å få et godt VM-resultat med deg inn i profflivet?
- Det er viktig å markerer seg, man kommer lenger opp på rangstigen om man vinner ritt. Men samtidig blir jeg ganske liten i den sammenhengen der uansett om jeg skulle vinne U23-gull igjen, sier han og ler.
- Jeg har alltid lyst til å vinne uansett, og spesielt nå som VM er i Norge hadde det vært ekstra gøy, sier Halvorsen.
Er det kun seier som gjelder i Bergen?
- Vi skal gjøre vårt beste, det er målet. Men når vi presterer opp mot vårt beste, pleier det som regel gi gode resultater, sier han.


Siste ritt med gjengen


Andreas Vangstad har tenkt mye på hvordan han skal angripe løypene under temporittet i VM. Men først skal han avslutte tiden i Team Sparebanken Sør.
- Det blir et spesielt ritt, og sikkert litt rart. Det gikk fort fra vi fikk beskjeden om at det var slutt til det siste rittet kommer. Men jeg er sikker på at laget er gira på å avslutte med stil, sier Andreas Vangstad.
Kun drøye to uker før sykkel VM i Bergen offentliggjorde Team Sparebanken Sør, som eies av Thor Hushovd, at de legger ned kontinentallaget etter VM. Lagtempo-rittet søndag blir lagets siste ritt.
For Vangstad betyr det at karrieren fortsetter i et annet lag, og det er ventet at han sykler for enten Team Joker eller Team Coop neste sesong.

- Jeg har tatt et valg, men vi har ikke gått ut med det ennå, sier han.
Den siste tiden har Vangstad ladet opp hjemme i Kristiansand.
- Det blir å trene det man skal, og samtidig prøve å koble ut både hode og kropp innimellom, sier Vangstad, som bruker mye tid på å forberede seg mentalt til det som venter under temporittet onsdag.
Der skal han og Edvald Boasson Hagen forsvare Norges ære på hjemmebane. Løypa er kort, kun 31 kilometer, men den avsluttes med en 3,4 kilometer lang bakke opp til Fløyen, der stigningen i snitt er 9,1 prosent.
- Den bakken blir veldig avgjørende, der kan man ta mange sekunder. Jeg tror løypa passer meg bra, jeg har syklet mye i bakker opp igjennom, så det må jeg utnytte, sier Vangstad, som trolig bytter fra tempo- til landeveissykkel før han tar fatt på bakken. 
 
Vangstad har kun konkurrert med verdenseliten i tempo én gang tidligere, under VM for to år siden. Den gang endte han på 42. plass.
- Målet er å bli bedre enn det, sier han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse