Starter hockeylag for utviklingshemmede


Ole G. Sørensen
Skrevet av: Ole G. Sørensen

Publisert: 14.09.2017. Sist endret: 14.09.2017 09:47:19


Kristiansand ishockeyklubb (KIK) inviterer barn, ungdom og voksne med spesielle behov til å bli med på klubbens nye lag.


IDDA: - Vi setter ingen grenser, det eneste kriteriet for å kunne være med er at man er fysisk i stand til å gå på skøyter, forteller Kjell Olsen i KIK.
Sammen med Asbjørn Hansen og Linda Kristiansen har han tatt initiativ til å starte tilbudet til store og små med spesielle behov. Ideen fikk de da Superlaget, som er et samarbeid mellom Stavanger Hockey, Stavanger Oilers og Rogaland ishockeykrets, besøkte Kristiansand i vinter. 

- Vi ønsker å få til noe lignende i Kristiansand, sier Olsen.
I mars inviterte de ved hjelp av flyveblader til ulike institusjoner og foreninger til prøvetime.
- Det kom 13 stykker og de storkoste seg. Det var virkelig flott å se den idrettsgleden. Så vi håper de fleste av dem kommer igjen, i tillegg til enda flere, sier Olsen.
- Og vi håper gjerne på flere jenter, det kom kun to på prøvetimen.
Første trening er lørdag 23.september kl. 14, med oppmøte 13.15 på Idda.
Olsen mener ishockey er en fin idrett for denne gruppen.
- Det er lite skader i hockey på mosjonsnivå, du får trent hele kroppen, du utvikler gode motoriske egenskaper og så er det et lagspill, noe som er veldig fint og sosialt, sier han.

Han forteller at klubber har utstyr deltakerne kan låne gratis, og etter hvert håper de å få inn nok støtte til å kunne kjøpe inn eget utstyr til laget.
- Det er ikke noe krav om å ha gått på skøyter før, den første tiden blir det mye fokus på lek og det å bli trygg på isen, sier Olsen.
Etter hvert håper de å kunne besøke Superlaget i Stavanger eller Lørenskog Ishockeyklubb, som startet et lignende lag i fjor høst.
- Det hadde vært veldig stas om vi kunne få til kamper mot dem, sier Olsen.